Primeniti rešenja Južne Koreje u oblasti e-uprave

Bez autora
Mar 15 2016

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar državne uprave i lokalne samouprave iskazala je zahvalnost Vladi Južne Koreje na nesebičnoj podršci i deljenju korisnih podataka i informacija iz oblasti informaciono-komunikacionih tehnologija.Ona je na konferenciji Svetske banke i Agencije za nacionalno informaciono društvo Južne Koreje o rešenjima za velike baze podataka, ocenila da je značajan izazov usklađivanje digitalne revolucije tako da doprinese razvoju, integraciji i rastu privrede, u čemu je uspela Južna Koreja.

Primeniti rešenja Južne Koreje u oblasti e-upravePotpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar državne uprave i lokalne samouprave Kori Udovički iskazala je danas zahvalnost Vladi Južne Koreje na nesebičnoj podršci i deljenju korisnih podataka i informacija iz oblasti informaciono-komunikacionih tehnologija.

Udovički je na konferenciji Svetske banke i Agencije za nacionalno informaciono društvo Južne Koreje o rešenjima za velike baze podataka, ocenila da je značajan izazov usklađivanje digitalne revolucije tako da doprinese razvoju, integraciji i rastu privrede, u čemu je uspela Južna Koreja.

Ona je pohvalila napore te zemlje da sa svetom podeli ekspertizu i iskustvo u ovoj oblasti.

Velike baze podataka, kako je navela, predstavljaju specifičnu priliku, ne samo za povećanje broja radnih mesta, već i za suštinsku transformaciju načina na koji svet funkcioniše, koji je nama, redovnim korisnicima tehnologije, teško zamisliv.

Udovički je izrazila uverenje da će se razvoj velikih baza podataka pokazati kao potpuno nova revolucija, uz napomenu da tu nije suština samo da se više komunicira, već da se dobiju nova saznanja.

Ona će u Južnoj Koreji u ime Vlade Srbije potpisati memorandum o razumevanju između dve zemlje u razvoju e-uprave.

Slične memorandume Koreja ima sa 37 zemalja u svetu, uključujući i Veliku Britaniju, Nemačku, Kinu, Bugarsku, Italiju, Rumuniju, Moldaviju i Poljsku.

Ujedinjene nacije su tri puta za redom rangirale e-upravu Južne Koreje kao najbolju na svetu, navodi se u saopštenju Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik