Privredi do 4,5 milijarde: Sprema se značajan paket mera za pomoć privatnom sektoru

Bez autora
Mar 24 2020

Predsednik Aleksandar Vučić je ponovio da država neće smanjivati plate u javnom sektoru, kao ni minimalac koji trenutno iznosi nešto više od 30.000 dinara mesečno i koji prima oko 350.000 ljudi u zemlji.

Govoreći o privatnom sektoru, Vučić je rekao da država sprema plan i mere za posebno ugrožene kompanije, ali i za ostale privrednike i da je paket težak između 2,5 i 4,5 milijarde evra.

"Mi nećemo obećavati bajke kao što to drugi rade. Imamo plan i radimo na njemu. On uključuje mere za najugroženije sektore poput turizma i usluga, ali i druge kompanije", rekao je Vučić

"Samo od nas zavisi koliko će ovo trajati. Što se tiče ekonomskih mera, pripremamamo ozbiljan paket mera. Spremićemo značajan novac. Ali, toliku viku koju su podigli neki, posle 16 dana krize...To što su obećali evropski lideri u svojim zemljama, odakle im to? To oni neće ostvariti", rekao je Vučić.

"Mi nećemo pričati bajke, napravićemo ozbiljan plan, i baziraćemo ga na tome da pomognemo privatnoi sektoru. Nećemo smanjivati penzije, nećemo dirati ni plate - ni minimalac, ni plate u javnom sektoru. Sve programe koje imamo biće usmerene na privatni sketor. Mnogi su dali novac, i oni koje volim i oni koje ne volim - rekao je Vučić, koji je potom nabrojao više preduzetnika i kompanija koje su donirale novac.

Kako je rekao, Srbija će se truditi da najniži nivo rasta bude eventualno minus dva, što bi i dalje, kako je naveo, značilo da je naša zemlja među prve tri u Evropi.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik