Proizvodi iz RS bliži ruskom tržištu

Bez autora
Sep 24 2015

Delegacija ruskih privrednika iz Sankt Peterburga započela je danas svoju posjetu institucijama i privrednicima RS, čiji je cilj uspostavljanje i unapređenje međusobne dugoročne privredne saradnje. Tim povodom, ruska delegacija, koju predvodi Kačajev Ilgiz Idrizovič, predsjednik Odbora za razvoj preduzetništva i potorošačkog tržišta Sankt Petarburga, danas se u Banjaluci sastala i s Miloradom Dodikom, predsjednikom RS, ali i obišla neka od preduzeća u Banjaluci. Unapređenje privredne saradnje RS i Ruske Federacije bila je osnovna tema susreta, s akcentom na izvoz proizvoda iz RS u Rusku Federaciju, saopšteno je iz Kabineta predsjednika RS. Pored toga, dosadašnje poslovanje ruskih kompanija u RS ocijenjeno je uspješnim, uz konstataciju da postoji dovoljno prostora da se to poslovanje dodatno unapređuje. Dodik je nakon sastanka rekao da je privredna saradnja s Ruskom Federacijom od izuzetnog značaja, jer bi RS mogla da dobije jedan region gdje bi mogla da izvozi svoju robu.

Delegacija ruskih privrednika iz Sankt Peterburga započela je danas svoju posjetu institucijama i privrednicima RS, čiji je cilj uspostavljanje i unapređenje međusobne dugoročne privredne saradnje.

Tim povodom, ruska delegacija, koju predvodi Kačajev Ilgiz Idrizovič, predsjednik Odbora za razvoj preduzetništva i potorošačkog tržišta Sankt Petarburga, danas se u Banjaluci sastala i s Miloradom Dodikom, predsjednikom RS, ali i obišla neka od preduzeća u Banjaluci.

"Unapređenje privredne saradnje RS i Ruske Federacije bila je osnovna tema susreta, s akcentom na izvoz proizvoda iz RS u Rusku Federaciju", saopšteno je iz Kabineta predsjednika RS. Pored toga, dosadašnje poslovanje ruskih kompanija u RS ocijenjeno je uspješnim, uz konstataciju da postoji dovoljno prostora da se to poslovanje dodatno unapređuje. Dodik je nakon sastanka rekao da je privredna saradnja s Ruskom Federacijom od izuzetnog značaja, jer bi RS mogla da dobije jedan region gdje bi mogla da izvozi svoju robu.

Istakao je da ovo nije "obična i jednokratna trgovina", već uspostava odnosa koji bi doveo do jednog specijalnog aranžmana sa Sankt Peterburgom, koji ima 5,5 miliona stanovnika, te koji ima značajne potrebe za hranom, konfekcijom, lakom metalnom industrijom. Inače, za danas je planirana posjeta ruske delegacije Vladi RS, te sastanak s privrednicima iz RS u zgradi Vlade RS, ali i posjeta nekim od preduzeća, među kojima su "Farmland" i "Vitaminka".

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik