Promocija Rume u okviru "Srpske slagalice"

Bez autora
May 05 2016

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave Vlade Republike Srbije saopštilo je danas da, u nastavku promocije jedinica lokalne samouprave širom Srbije kroz projekat „Srpska slagalica“, ove nedelje predstavlja Rumu, koja postaje sve atraktivnija za strana ulaganja.Opština Ruma, smeštena u sremskoj ravnici, ima izuzetno povoljan strateški položaj, s obzirom na to da je udaljena 50 kilometara od Beograda i 35 kilometara od Novog Sada, a blizina tržišta Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Mađarske i Rumunije samo to potvrđuju.

Promocija Rume u okviru "Srpske slagalice"Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave Vlade Republike Srbije saopštilo je danas da, u nastavku promocije jedinica lokalne samouprave širom Srbije kroz projekat „Srpska slagalica“, ove nedelje predstavlja Rumu, koja postaje sve atraktivnija za strana ulaganja.

Opština Ruma, smeštena u sremskoj ravnici, ima izuzetno povoljan strateški položaj, s obzirom na to da je udaljena 50 kilometara od Beograda i 35 kilometara od Novog Sada, a blizina tržišta Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Mađarske i Rumunije samo to potvrđuju.

Ako se tome doda konkurentna i kvalifikovana radna snaga, veliki prostorni potencijal i institucionalna podrška, više je nego jasno da ozbiljni investitori tu imaju širom otvorena vrata za ulaganja.

Gradska kuća, u kojoj se nalaze i kabineti čelnih ljudi opštine, odiše neoklasicističkim stilom u kojem je sagrađena posle Prvog svetskog rata.

Svako ko u martu poseti Rumu, uživaće u kulturnom životu upotpunjenim Art trema festom – međunarodnim takmičarskim festivalom akademskih pozorišta, predstava studenata akademija umetnosti i kamernih profesionalnih projekta nastalih u saradnji sa institucijama kulture.

Poznatiji od ovog festivala, ali i pisca prve knjige iz fizike na srpskom jeziku i rektora univerziteta u Harkovu Rumljanina Atanasija Stojkovića, pa i stranih investicija po kojima je ta opština u poslednje vreme prepoznatljiva, jeste sremački ručak, koji se ne može zamisliti bez supe sa mesom i domaćim rezancima, flekicama ili griz knedlama.

U okviru projekta "Srpska slagalica", gradovi i opštine imaju priliku da se predstave na nedeljnom nivou kroz razne teme, poput istorije, kulture, investicija i gastronomije, navodi se u saopštenju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik