Promocija Vranjske Banje kroz projekat "Srpska slagalica"

Bez autora
May 17 2016

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave Vlade Republike Srbije saopštilo je danas da će ove nedelje, u okviru projekta "Srpska slagalica", biti predstavljena opština Vranjska Banja, jedna od najstarijih banja u našoj zemlji, smeštena na obroncima planine Besna kobila.U saopštenju se navodi da Vranjska Banja zbog svog geostrateškog položaja i velikog prirodnog potencijala predstavlja oazu za potencijalne investitore koji žele da grade hotele, vile i pansione, staklenike za proizvodnju ranog povrća i cveća.

Promocija Vranjske Banje kroz projekat Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave Vlade Republike Srbije saopštilo je danas da će ove nedelje, u okviru projekta "Srpska slagalica", biti predstavljena opština Vranjska Banja, jedna od najstarijih banja u našoj zemlji, smeštena na obroncima planine Besna kobila.

U saopštenju se navodi da Vranjska Banja zbog svog geostrateškog položaja i velikog prirodnog potencijala predstavlja oazu za potencijalne investitore koji žele da grade hotele, vile i pansione, staklenike za proizvodnju ranog povrća i cveća.

Ulaganje u te resurse znači i razvoj zdravstvenog, sportskog i rekreativnog turizma, otvaranje novih radnih mesta, ali i mogućnost za dobru zaradu, budući da je turizam veoma profitabilna grana privrede.

Takođe, u ovoj opštini se nalaze i izvorišta lekovite mineralne vode, koja je bogata sumporom i najtoplija je u Evropi – dostiže temperaturu od 96 stepeni Celzijusa i čak 111 stepeni na mestima gde izbija.

Da niko ko poseti ovu banju neće ostati gladan garantuju sladokusci tog kraja, koji ponosno preporučuju pile „na taranu“.

Od juna do avgusta meštani i gosti uživaju u Banjskom kulturnom letu i biraju mis manifestacije „Karanfil devojče“, a pobednica je devojka koja sakupi najveći broj karanfila.

Ljubitelji likovne umetnosti imaju mogućnost i privilegiju da razgovaraju sa Draganom Sotirovićem, rođenim Vranjancem, koji slika uglavnom ulja na platnu jakim, jarkim bojama, radi po uzoru na engleskog slikara Ternera i beleži brojne samostalne i grupne izložbe.

Gradska opština smeštena je u vili nemačkog industrijalca Mozera, koja je sagrađena 1887. godine, a šta se kroz istoriju dešavalo sa zgradom, pa i statusom same opštine, pročitajte na sajtu www.serbianpuzzle.rs.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik