Rast bruto domaćeg proizvoda u Srbiji 2015.

Bez autora
Dec 10 2014

Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je pred Vladom Srbije mnogo posla koji se odnosi na poboljšanje investicionog ambijenta, kao i na reforme u oblasti katastra, poreskog sistema i sistema taksi. Vučić je na konferenciji „Treće prolazno vreme“, koju organizuje Američka privredna komora u Srbiji (AmCham Serbia), poručio da će Vlada nastaviti započete reforme, uz napomenu da se naredne godine očekuje rast bruto domaćeg proizvoda (BDP).Ono čemu ćemo se posvetiti 2015, 2016. i 2017. godine biće rast privrede, industrije i poljoprivrede, naglasio je premijer i napomenuo da će se raditi i na promeni svesti kod građana kako bi shvatili da je budućnost u privatnom, a ne u javnom sektoru...

Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je pred Vladom Srbije mnogo posla koji se odnosi na poboljšanje investicionog ambijenta, kao i na reforme u oblasti katastra, poreskog sistema i sistema taksi.

Vučić je na konferenciji „Treće prolazno vreme“, koju organizuje Američka privredna komora u Srbiji (AmCham Serbia), poručio da će Vlada nastaviti započete reforme, uz napomenu da se naredne godine očekuje rast bruto domaćeg proizvoda (BDP).

Ono čemu ćemo se posvetiti 2015, 2016. i 2017. godine biće rast privrede, industrije i poljoprivrede, naglasio je premijer i napomenuo da će se raditi i na promeni svesti kod građana kako bi shvatili da je budućnost u privatnom, a ne u javnom sektoru.

Prema njegovim rečima, zahvaljujući reformama krajem 2016. i početkom 2017. trebalo bi da bude preokrenut trend javnog duga, odnosno da on počne da se smanjuje.

On je ukazao na to da će Vlada naredne godine morati da se posveti i lokalnim samoupravama, koje imaju velike deficite budžeta.

Vučić je kao primer naveo da je Grad Beograd imao deficit budžeta od 20 odsto, koji će krajem ove godine biti smanjen na 10 odsto, a naredne godine na 6,5 odsto, što, kako je ocenio, takođe nije za pohvalu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik