Realni rast BDP-a 1,2 odsto

Bez autora
Feb 29 2016

Prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, BDP je u T4 zabeležio realni međugodišnji rast od 1,2 odsto. Istovremeno, međugodišnji rast u drugom tromesečju korigovan je naviše sa 0,9 odsto na 1,1 odsto, a rast u trećem tromesečju sa 2,2 odsto na 2,3 odsto.Industrijska proizvodnja je u januaru, zabeležila rast od 0,9 odsto u odnosu na prethodni mesec, dok je u odnosu na isti mesec prethodne godine bila viša za 8,3 odsto. Posmatrano prema strukturi ukupne industrije, prerađivačka industrija beleži rast od 2,1 odsto mg, dok sektori rudarstva i snabdevanja električnom energijom, gasom i parom beleže rast od 8,3 odsto mg i 23,7 odsto mg, respektivno.

Rast BDP-a od 1,2 odstoPrema podacima Republičkog zavoda za statistiku, BDP je u T4 zabeležio realni međugodišnji rast od 1,2%. Istovremeno, međugodišnji rast u drugom tromesečju korigovan je naviše sa 0,9% na 1,1%, a rast u trećem tromesečju sa 2,2% na 2,3%.

Industrijska proizvodnja je u januaru, prema desezoniranim podacima RZS-a, zabeležila rast od 0,9% u odnosu na prethodni mesec, dok je u odnosu na isti mesec prethodne godine bila viša za 8,3%.

Posmatrano prema strukturi ukupne industrije, prerađivačka industrija beleži rast od 2,1% mg, dok sektori rudarstva i snabdevanja električnom energijom, gasom i parom beleže rast od 8,3% mg i 23,7% mg, respektivno.

Prerađivačka industrija je, prema desezoniranim podacima, u januaru zabeležila rast od 3,6% u odnosu na prethodni mesec. U okviru prerađivačke industrije najveći pozitivan doprinos na mesečnom nivou potekao je od proizvodnje hrane i derivata nafte, dok je najveći negativan doprinos dala proizvodnja proizvoda od nemetalnih minerala.

Prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, promet u trgovini na malo je u januaru u odnosu na isti mesec prethodne godine zabeležio realni rast od 6,1%.

Prema Anketi o radnoj snazi, stopa nezaposlenosti je u četvrtom tromesečju iznosila 17,9%, dok je stopa zaposlenosti iznosila 42,4%.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik