Reformisanje železnica neće ugroziti prava radnika

Bez autora
Mar 09 2016

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture izjavila je danas da je reformisanje srpskih železnica neophodno i naglasila da prava radnika u tom procesu neće biti ugrožena.Ona je povodom različitih tumačenja procesa racionalizacije u JP "Železnice Srbije" potvrdila da niko neće napustiti to preduzeće bez otpremnine. Da bi železnice postale moderan i efikasan sistem kakav svi želimo, broj zaposlenih mora biti usklađen sa realnim potrebama poslovanja, dodala je ona.

Reformisanje srpskih železnica ne ugrožava prava radnikaPotpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je danas da je reformisanje srpskih železnica neophodno i naglasila da prava radnika u tom procesu neće biti ugrožena.

Mihajlović je povodom različitih tumačenja procesa racionalizacije u JP "Železnice Srbije" potvrdila da niko neće napustiti to preduzeće bez otpremnine.

Da bi železnice postale moderan i efikasan sistem kakav svi želimo, broj zaposlenih mora biti usklađen sa realnim potrebama poslovanja, dodala je ona.

Sigurno je da će za nekoliko godina na železnici biti manji broj zaposlenih nego danas, ali je isto tako sigurno da nijedan radnik neće napustiti preduzeće bez socijalnog programa i da to nisu dogovorili Vlada i sindikati, naglašava Mihajlović.

Ona ističe da reformu železnica ništa ne može da zaustavi, jer bez njih nema ni ozdravljenja kompanije koja predstavlja jedan od najvrednijih resursa države i koja trenutno realizuje projekte vredne 1,5 milijardi evra.

Mihajlović je podsetila na to da je svaka, pa i najmanja odluka u tom procesu rezultat dogovora više ministarstava, uključujući resore saobraćaja, finansija, privrede, rada i socijalne politike, sindikata kao i međunarodnih finansijskih institucija, navodi se u saopštenju Kabineta potpredsednika Vlade i ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik