Rok za dostavljanje godišnjih finansijskih izveštaja 30. jun

Bez autora
Mar 06 2016

Agencija za privredne registre Republike Srbije saopštila je da je završen prijem statističkih izveštaja, ali da se nastavlja dostavljanje redovnih godišnjih finansijskih izveštaja za 2015. godinu.U saopštenju se navodi da je statističke izveštaje za 2015. godinu, potpisane kvalifikovanim elektronskim potpisom, elektronskim putem dostavilo 150.000 pravnih lica i preduzetnika. Od toga, 104.000 obveznika, odnosno 69 odsto, istovremeno je, sa statističkim, dostavilo i redovne godišnje finansijske izveštaje, a samo statističke izveštaje podnelo je 34.000, odnosno 23 odsto pravnih lica i preduzetnika.

Rok za dostavljanje godišnjih finansijskih izveštaja 30. junAgencija za privredne registre Republike Srbije (APR) saopštila je danas da je završen prijem statističkih izveštaja, ali da se nastavlja dostavljanje redovnih godišnjih finansijskih izveštaja za 2015. godinu.

U saopštenju se navodi da je statističke izveštaje za 2015. godinu, potpisane kvalifikovanim elektronskim potpisom, elektronskim putem dostavilo 150.000 pravnih lica i preduzetnika.

Od toga, 104.000 obveznika, odnosno 69 odsto, istovremeno je, sa statističkim, dostavilo i redovne godišnje finansijske izveštaje, a samo statističke izveštaje podnelo je 34.000, odnosno 23 odsto pravnih lica i preduzetnika.

Izjavu o neaktivnosti dostavilo je 12.000, ili osam odsto obveznika.

Agencija za privredne registre obaveštava sve zainteresovane korisnike da će od ponedeljka, 7. marta, ponovo biti omogućen pristup Posebnom informacionom sistemu Agencije.

Ovaj sistem omogućava jedinstveni unos, kontrolu, potpisivanje i dostavljanje redovnih godišnjih finansijskih izveštaja sa propisanom dokumentacijom za 2015. godinu, čiji je rok za dostavljanje 30. jun 2016. godine.

Takođe, Agencija za privredne registre je otpočela obradu izveštaja za statističke potrebe, koja će biti završena u propisanim rokovima.

APR će na svojoj internet strani objavljivati obaveštenja o utvrđenim nedostacima, koje obveznici treba da otklone u roku od osam dana od dana objavljivanja na sajtu. U protivnom, podaci iz dostavljenog izveštaja ne mogu biti upisani u elektronsku bazu za statističke potrebe.

Agencija za privredne registre ovim putem još jednom podseća obveznike na to da nastavlja da pruža podršku korisnicima, odnosno da sva pitanja, kao i do sada, mogu uputiti na imejl adrese obveznicifi@apr.gov.rs, finizvestaji@apr.gov.rs i sd@apr.gov.rs.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik