RS: Godišnja stopa od 3,1 odsto

Bez autora
Jul 28 2010

Mjesečne inflacije u Republici Srpskoj /RS/ u junu ove godine nije bilo, dok je godišnja inflacija, posmatranou odnosu na jun prošle godine, iznosila 3,1 odsto. Posmatrano prema odeljcima potrošnje, u junu indeksi odeljaka prevoz i ostala dobra i usluge viši za 0,4 odsto, dok su indeksi odeljaka alkoholna pića i duvan niži za 0,3 odsto, odjeće i obuće za 0,4 odsto,a namještaja i pokućstva za 0,1 odsto u odnos na maj. U ovom periodu indeksi odeljaka hrane i bezalkoholnih pića, stanovanja, zdravstva, komunikacije i rekreacije ostali su nepromijenjeni.

RS: Godišnja stopa od 3,1 odstoMjesečne inflacije u Republici Srpskoj /RS/ u junu ove godine nije bilo, dok je godišnja inflacija, posmatranou odnosu na jun prošle godine, iznosila 3,1 odsto, izjavila je danas direktorica Zavoda za statistiku RS Radmila Čičković.

Ona je na konferenciji za novinare navela da je, posmatrano prema odeljcima potrošnje, u junu indeksi odeljaka prevoz i ostala dobra i usluge viši za 0,4 odsto, dok su indeksi odeljaka alkoholna pića i duvan niži za 0,3 odsto, odjeće i obuće za 0,4 odsto,a namještaja i pokućstva za 0,1 odsto u odnos na maj.

U ovom periodu indeksi odeljaka hrane i bezalkoholnih pića, stanovanja, zdravstva, komunikacije i rekreacije ostali su nepromijenjeni.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik