RS i Moskva potpisali protokol o trgovinsko ekonomskoj saradnji

Bez autora
Sep 15 2010

Premijer Republike Srpske /RS/ Milorad Dodik i moskovski gradonačelnik Jurij Lužkov potpisali su danas u Moskvi protokol o trgovinsko-ekonomskoj i naučno tehničkoj saradnji. Protokol predviđa saradnju u razvoju trgovinsko-ekonomske oblasti, industrije i tehnologije, transporta, trgovine, komunalnih usluga, poljoprivrede, malog i srednjeg biznisa. Lužkov i Dodik su se dogovorili i o saradnji i u oblasti hidroenergetike, odnosno da u moskovskim preduzećima, po narudžbini RS, bude proizvedena odgovarajuća oprema, a moskovski stručnjaci trebalo bi da projektuju i grade hidroelektrane na teritoriji RS. Bilo je riječi i o uspostavljanju direktne vazdušne linije između Moskve i Republike Srpske, a, kako se navodi, postoji mogućnost da grad Moskva učestvuje u razvoju sportsko-turističkog kompleksa "Jahorina". Osim toga, biće formirana međuvladina komisija za trgovinsko ekonomsku i naučno tehničku saradnju.

RS i Moskva potpisali protokol o trgovinsko ekonomskoj saradnjiPremijer Republike Srpske /RS/ Milorad Dodik i moskovski gradonačelnik Jurij Lužkov potpisali su danas u Moskvi protokol o trgovinsko-ekonomskoj i naučno tehničkoj saradnji.

Protokol predviđa saradnju u razvoju trgovinsko-ekonomske oblasti, industrije i tehnologije, transporta, trgovine, komunalnih usluga, poljoprivrede, malog i srednjeg biznisa, prenosi Itar-tass.

Lužkov i Dodik su se dogovorili i o saradnji i u oblasti hidroenergetike, odnosno da u moskovskim preduzećima, po narudžbini RS, bude proizvedena odgovarajuća oprema, a moskovski stručnjaci trebalo bi da projektuju i grade hidroelektrane na teritoriji RS.

Bilo je riječi i o uspostavljanju direktne vazdušne linije između Moskve i Republike Srpske, a, kako se navodi, postoji mogućnost da grad Moskva učestvuje u razvoju sportsko-turističkog kompleksa "Jahorina".

Osim toga, biće formirana međuvladina komisija za trgovinsko ekonomsku i naučno tehničku saradnju.

"Istorija naših odnosa je zadivljujuća i dirljiva. Mi imamo dugotrajne kontakte", rekao je gradonačelnik Lužkov pozdravljajući delegaciju RS u svom sjedištu u Moskvi.

On je ponudio delegaciji iz RS, na čelu sa Dodikom, da se upišu u knjigu počasnih gostiju grada Moskve.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik