RS se dugoročno zadužuje za 460 miliona maraka

Bez autora
Dec 23 2015

Budžetom za 2016. godine planirano je dugoročno zaduženje u budžetu RS u iznosu od 460 miliona maraka, rekao je ministar finansija RS obrazlažući prijedlog o dugoročnom zaduženju na posebnoj sjednici RS koja je nastavljena u 11 časova. Razlog za donošenje ove odluke finansiranje budžetskih izdataka u narednoj godini ali i za otplate postojećeg duga. Moguće je pribaviti sredstva kod Međunarodnog monetarnog fonda, kreditnim zaduženjem kod Svjetske banke i drugih finansijskih institicija, rekao je Tegeltija. Nenad Stevandić, predsjedavajući parlamenta, rekao je da će pauza za ručak danas biti skraćena, a zbog donatorske večeri zasjedanje će biti završeno u 20 časova. Branislav Borenović, predsjednik PDP-a, je rekao da je maksimalno zaduženje od 460 miliona maraka za tu stranku neprihvatljivo, te je istakao da Vlada RS vodi neodgovornu politiku zaduživanja i a da RS vodi u opasnu ekonomsku situaciju.

RS se dugoročno zadužuje za 460 miliona marakaBudžetom za 2016. godine planirano je dugoročno zaduženje u budžetu RS u iznosu od 460 miliona maraka, rekao je Zoran Tegeltija, ministar finansija RS obrazlažući prijedlog o dugoročnom zaduženju na posebnoj sjednici RS koja je nastavljena u 11 časova.

Tegeltija je rekao da je razlog za donošenje ove odluke finansiranje budžetskih izdataka u narednoj godini ali i za otplate postojećeg duga.

„Moguće je pribaviti sredstva kod Međunarodnog monetarnog fonda, kreditnim zaduženjem kod Svjetske banke i drugih finansijskih institicija“, rekao je Tegeltija.

Nenad Stevandić, predsjedavajući parlamenta, rekao je da će pauza za ručak danas biti skraćena, a zbog donatorske večeri zasjedanje će biti završeno u 20 časova.

Branislav  Borenović, predsjednik PDP-a, je rekao da je maksimalno zaduženje od 460 miliona maraka za tu stranku neprihvatljivo, te je istakao da Vlada RS vodi neodgovornu politiku zaduživanja i a da RS vodi u opasnu ekonomsku situaciju.

„Ova odluka je čak i nezakonita jer svaka odluka o zaduženju treba da ide pojedinačno bez obzira na okvir koji je predviđen“, rekao je Borenović.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik