RS se prodajom obveznica zadužila za 40 milijuna KM

Bez autora
Aug 01 2016

Republika Srpska je na današnjoj aukciji na Banjalučkoj burzi prodala ponuđenu količinu od 40.000 obveznica, vrijednosti 40 milijuna KM. Ukupna potražnja za obveznicama RS-a je iznosila 51,7 milijuna KM.Obveznice se emituju na rok od pet godina, a kamatna stopa je četiri posto. Kamata se obračunava na glavnicu i isplaćuje jednom godišnje, odnosno po isteku svake godine od dana registracije emisije. Početkom lipnja obveznice Republike Srpske u najvećem broju je kupila Poštanska štedionica Srbije.

RS se prodajom obveznica zadužila za 40 milijuna KMRepublika Srpska je na današnjoj aukciji na Banjalučkoj burzi prodala ponuđenu količinu od 40.000 obveznica, vrijednosti 40 milijuna KM. Ukupna potražnja za obveznicama RS-a je iznosila 51,7 milijuna KM.

Obveznice se emituju na rok od pet godina, a kamatna stopa je četiri posto. Kamata se obračunava na glavnicu i isplaćuje jednom godišnje, odnosno po isteku svake godine od dana registracije emisije.

Početkom lipnja obveznice Republike Srpske u najvećem broju je kupila Poštanska štedionica Srbije. Nije još uvijek poznato tko je kupac današnje emisije entitetskih obveznica.

U Republici Srpskoj je prošle godine izvršeno pet pet emisija dugoročnih obveznica u ukupnoj nominalnoj vrijednosti 241,3 milijuna KM.

Na kraju 2015. stanje duga po osnovu emitiranih dugoročnih obveznica iznosilo je 534,5 milijuna KM. U 2015. godini Republika Srpska se i kratkoročno zadužila emisijom trezorskih zapisa u iznosu od 86,2 milijuna KM.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik