Sa Azerbejdžanom uspješna saradnja

Bez autora
Jun 14 2015

Dobrim odnosima Azerbejdžana i Crne Gore snažno su doprinijeli i projekti, posebno Portonovi u Kumboru, koji će biti realizovan planiranom dinamikom i biće jedan od najvrijednijih na Mediteranu. To je saopšteno nakon sa sastanka predsjednik Crne Gore Filip Vujanović sa predsjednikom Republike Azerbejdžana Ilhanom Alijevim. Vujanović i Alijev su u Bakuu, ocijenili da dvije države imaju dobre, sadržajne i intezivne odnose u svim oblastima. Vujanović je saopštio sa smo u međudržavnim odnosima zaključili sve neophodne ugovore za uspješnu saradnju. Među Vladina mješovita komisija za ekonomsku saradnju je maksimalno angažovana na unapređenju dalje saradnje u svim oblastima, posebno u sferi ekonomije, kazao je Vujanović. On je saopštio da je zadovoljan dobrom dinamikom izgradnje turističkog kompleksa Porto Novi i snažnim interesovanjem Azerbejdžana da realizuje projekat gasifikacije kroz Jadransko-jonski gasovod kome pripada i Crna Gora.

Sa Azerbejdžanom uspješna saradnjaDobrim odnosima Azerbejdžana i Crne Gore snažno su doprinijeli i projekti, posebno Portonovi u Kumboru, koji će biti realizovan planiranom dinamikom i biće jedan od najvrijednijih na Mediteranu. To je saopšteno nakon sa sastanka predsjednik Crne Gore Filip Vujanović sa predsjednikom Republike Azerbejdžana Ilhanom Alijevim.

Vujanović i Alijev su u Bakuu, ocijenili da dvije države imaju dobre, sadržajne i intezivne odnose u svim oblastima. Vujanović je saopštio sa smo u međudržavnim odnosima zaključili sve neophodne ugovore za uspješnu saradnju.

“Među Vladina mješovita komisija za ekonomsku saradnju je maksimalno angažovana na unapređenju dalje saradnje u svim oblastima, posebno u sferi ekonomije”, kazao je Vujanović.

On je saopštio da je zadovoljan dobrom dinamikom izgradnje turističkog kompleksa Porto Novi i snažnim interesovanjem Azerbejdžana da realizuje projekat gasifikacije kroz Jadransko-jonski gasovod kome pripada i Crna Gora.

Alijev, kao i Vujanović ocijenili su da su Azerbejdžan i Crna Gora, za relativno kratko vrijeme uspostavili maksimalno bliske odnose.

“Dobrim odnosima su snažno doprinijeli i projekti Azerbejdžana u Crnoj Gori posebno Portonovi, čije finansiranje obezbjeđuje SOKAR, državna kompanija za naftu i gas, a čija finansijska snaga i ugled garantuje da će ovaj projekat biti realizovan planiranom dinamikom, i da će biti jedan od najvrednijih na Mediteranu”, kazao je Alijev.

On je istakao da je projekat gasifikacije, koji obuhvata i Crnu Goru Jadransko-jonskim krakom, jedan od najvažnijih projekata Azerbejdžana, zbog čega postoji puna posvećenost njegove dobre dinamike.

Alijev je uvjeren da će se turističkim posjetama još više afirmisati bliskost građana dvije države, što je posljedica intezivne i prijateljske saradnje Azerbejdžana i Crne Gore.

Vujanović i Alijev su, kako se navodi u saopštenju, razgovarali i o regionalnim pitanjima, saglašavajući se da je stabilnost regiona važan faktor razvoja svake države.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik