Sa Katarom ojačati saradnju

Bez autora
Nov 17 2015

Crna Gora i Katar bi trebalo da iskoriste mogućnosti za tješnju saradnju u oblasti poljoprivrede što je u interesu obje države, ocijenili su ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja, Petar Ivanović i katarski ambasador u Podgorici, Rašid Al-Kavari. Al-Kavari je, kako je saopšteno, upoznao Ivanovića sa situacijom u toj zemlji u oblasti proizvodnje hrane. Iako Katar trenutno uvozi 90 odsto prehrambenih proizvoda, istovremeno izdvaja značajna sredstva kako bi uvođenjem novih tehnologija, desalinizacijom morske vode i hidroponskim uzgojem značajno unaprijedio proizvodnju hrane u polupustinjskim predjelima, navodi se u saopštenju Ministarstva. Takođe, tokom posljednjih godina Katar je investirao značajna sredstva u drugim zemljama kako bi obezbijedio kontinuitet u snabdijevanju hranom svojih stanovnika.

Crna Gora i Katar bi trebalo da iskoriste mogućnosti za tješnju saradnju u oblasti poljoprivrede što je u interesu obje države, ocijenili su ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja, Petar Ivanović i katarski ambasador u Podgorici, Rašid Al-Kavari.

Al-Kavari je, kako je saopšteno, upoznao Ivanovića sa situacijom u toj zemlji u oblasti proizvodnje hrane.

“Iako Katar trenutno uvozi 90 odsto prehrambenih proizvoda, istovremeno izdvaja značajna sredstva kako bi uvođenjem novih tehnologija, desalinizacijom morske vode i hidroponskim uzgojem značajno unaprijedio proizvodnju hrane u polupustinjskim predjelima”, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Takođe, tokom posljednjih godina Katar je investirao značajna sredstva u drugim zemljama kako bi obezbijedio kontinuitet u snabdijevanju hranom svojih stanovnika.

Ivanović je upoznao Al-Kawaria sa potencijalima za investiranje u oblasti poljoprivrede, planovima Ministarstva poljoprivrede za razvoj prerađivačkog sektora i standardima proizvodnje hrane koji se posteno uvode u Crnoj Gori.

“Kao rezultat dosadašnje razmjene informacija između Ministarstva i Ambasade Katara, počeli su da stižu prvi upiti potencijalnih investitora”, rekli su iz Ministarstva.

Sagovornici su naveli i da su zadovoljni prijateljskim odnosima Crne Gore i Katara.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik