Saradnja Italije i Srbije

Bez autora
Sep 08 2011

Ministar ekonomije i regionalnog razvoja Nebojša Ćirić i italijanski ministar za privredni razvoj Paolo Romani potpisali su Zajedničku deklaraciju o bilateralnoj ekonomskoj saradnji između dva Ministarstva i najavili nove italijanske investicije u Srbiji. Ministri Ćirić i Romani su nakon potpisivanja Deklaracije najavili sledeći susret u Italiji u novembru ove godine, gde će se održati biznis forum na kojem će se promovisati srpska privreda i Srbija kao izvozna destinacija. Na sastanku je bilo reči i o već realizovanim italijanskim investicijama kao što su Fiat i Benetton, ali je još važniji bio razgovor o novoj potencijalno velikoj investiciji. Interes italijanskih kompanija za ulaganje u Srbiju i dalje na visokom nivou, posebno kada je reč o italijanskim investitorima u tekstilnoj, mašinskoj i automobilskoj industriji.

Saradnja Italije i SrbijeMinistar ekonomije i regionalnog razvoja Nebojša Ćirić i italijanski ministar za privredni razvoj Paolo Romani potpisali su Zajedničku deklaraciju o bilateralnoj ekonomskoj saradnji između dva Ministarstva i najavili nove italijanske investicije u Srbiji.

Ministri Ćirić i Romani su nakon potpisivanja Deklaracije najavili sledeći susret u Italiji u novembru ove godine, gde će se održati biznis forum na kojem će se promovisati srpska privreda i Srbija kao izvozna destinacija.

Kao je istakao ministar Ćirić, na sastanku je bilo reči i o već realizovanim italijanskim investicijama kao što su Fiat i Benetton, ali je još važniji bio razgovor o novoj potencijalno velikoj investiciji. Interes italijanskih kompanija za ulaganje u Srbiju i dalje na visokom nivou, posebno kada je reč o italijanskim investitorima u tekstilnoj, mašinskoj i automobilskoj industriji.

Italija predstavlja jednog od najznačajnijih spoljnotrgovinskih partnera Srbije, kako u strateškom tako i u političkom i ekonomskom smislu i među prvih šest investitora je u Srbiji u kojoj posluje 250 italijanskih kompanija, banaka i osiguravajućih društava koje zapošljavaju preko 18.000 radnika.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik