Skočila trgovinska razmena Rusije i Irana za 71 odsto

Bez autora
Aug 14 2016

Od ukidanja sankcija Iranu, trgovinska razmena Moskve i Teherana je porasla za 70,9 odsto u odnosu na isti period prošle godine, prema izjavi ruskog ambasadora u Iranu, Levana Džagarjana.Ruske kompanije obnavljaju veze sa Iranom, dok su nove kompanije spremne za dobijanje pristupa tom tržištu. Naravno da je dodatno povećanje trgovine jedan od ključnih prioriteta bilateralne saradnje sa Iranom, izjavio je Džagarjan. U prvih pet mjeseci tekuće godine, trgovinska razmena Rusije i Irana je, kako kaže, porasla za 70,9 odsto u odnosu na isti period lani, i dostigla je 856 miliona dolara.

Skočila trgovinska razmena Rusije i Irana za 71 odstoOd ukidanja sankcija Iranu, trgovinska razmena Moskve i Teherana je porasla za 70,9 odsto u odnosu na isti period prošle godine, prema izjavi ruskog ambasadora u Iranu, Levana Džagarjana.

"Ruske kompanije obnavljaju veze sa Iranom, dok su nove kompanije spremne za dobijanje pristupa tom tržištu. Naravno da je dodatno povećanje trgovine jedan od ključnih prioriteta bilateralne saradnje sa Iranom", izjavio je Džagarjan, a prenosi Raša tudej.

U prvih pet mjeseci tekuće godine, trgovinska razmena Rusije i Irana je, kako kaže, porasla za 70,9 odsto u odnosu na isti period lani, i dostigla je 856 miliona dolara.

"Ruski izvoz u Iran je porastao za 91,5 odsto, na 697 miliona dolara, dok je ruski uvoz iz Irana porastao za 16 odsto, na 158 miliona dolara", rekao je ambasador.

On je, takođe, izrazio očekivanje da će rekordan broj iranskih turista ove godine posetiti Rusiju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik