Slovenija će podržavati projekte u CG

Bez autora
Jul 19 2017

Slovenija će i dalje podržavati razvojne projekte Crne Gore, a postoje mogućnosti za dalje poboljšanje saradnje dvije države, ocjenio je slovenački ambasador Mitja Močnik na sastanku sa ministrom bez portfelja Marijom Vučinović. Sagovornici su na sastanku konstatovali da su veoma dobri međudržavni odnosi između Crne Gore i Slovenije. Močnik je kazao da će i dalje podržavati razvojne projekte Crne Gore, osvrnuvši se na pomoć koja je pružena projektima na Žabljaku, navodi se u saopštenju iz Kabineta ministra bez portfelja. Močnik je takođe dodao da su odnosi između zemalja značajni i sa aspekta ekonomske saradnje, posebno u oblasti turizma i održivog razvoja, kao i ostalih privrednih grana.

Slovenija će podržavati projekte u CGSlovenija će i dalje podržavati razvojne projekte Crne Gore, a postoje mogućnosti za dalje poboljšanje saradnje dvije države, ocjenio je slovenački ambasador Mitja Močnik na sastanku sa ministrom bez portfelja Marijom Vučinović.

Sagovornici su na sastanku konstatovali da su veoma dobri međudržavni odnosi između Crne Gore i Slovenije.

“Močnik je kazao da će i dalje podržavati razvojne projekte Crne Gore, osvrnuvši se na pomoć koja je pružena
projektima na Žabljaku”, navodi se u saopštenju iz Kabineta ministra bez portfelja.

Močnik je takođe dodao da su odnosi između zemalja značajni i sa aspekta ekonomske saradnje, posebno u oblasti turizma i održivog razvoja, kao i ostalih privrednih grana.

“Promet između Slovenije i Crne Gore u prošloj godini iznosio je oko 100 miliona eura, a postoje i mogućnosti za njeno dalje poboljšanje, gdje je potrebna jača međunarodna saradnja”, rekao je Močnik.

On je naveo i da Crna Gora treba da nastavi sa razvojnim projektima, ističući značaj projekata iz pregovaračkog poglavlja 27, koji se tiču zaštite životne sredine.

Vučinović je zahvalila Sloveniji na podršci koju je pružala Crnoj Gori u predpristupnom periodu za članstvo u NATO i predložila da se ta podrška nastavi i u periodu pristupa Crne Gore EU.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik