Sloveniji zeleno svjetlo za članstvo u OECD

Bez autora
Apr 12 2010

Organizacija za ekonomsku suradnju i razvoj (OECD) Sloveniji je navodno dala zasad tajnu dozvolu za pristupanje. OECD je uvjetovala ulazak Slovenije pripremanjem nacrta zakona o osnivanju agencije za upravljanje kapitalskim udjelima države, što je Slovenija i učinila, a OECD je njime navodno zadovoljna. Nadležni će odbor o njemu donijeti formalnu odluku sljedećeg tjedna, stoga će ministar europskih poslova i razvoja Mitja Gaspari u ponedjeljak otputovati u Pariz. Slovenija bi formalno trebala biti primljena u članstvo OECD-a 27. svibnja. Da bi se to moglo dogoditi, u siječnju je najavio generalni tajnik OECD-a Angel Gurria.

Sloveniji zeleno svjetlo za članstvo u OECDOrganizacija za ekonomsku suradnju i razvoj (OECD) Sloveniji je navodno dala zasad tajnu dozvolu za pristupanje, doznaje se neslužbeno.

OECD je uvjetovala ulazak Slovenije pripremanjem nacrta zakona o osnivanju agencije za upravljanje kapitalskim udjelima države, što je Slovenija i učinila, a OECD je njime navodno zadovoljna.

Nadležni će odbor o njemu donijeti formalnu odluku sljedećeg tjedna, stoga će ministar europskih poslova i razvoja Mitja Gaspari u ponedjeljak otputovati u Pariz. Slovenija bi formalno trebala biti primljena u članstvo OECD-a 27. svibnja. Da bi se to moglo dogoditi, u siječnju je najavio generalni tajnik OECD-a Angel Gurria.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik