Slovenska gospodarska komora: U drugoj polovici godine moguć rast BDP-a

Bez autora
Jan 05 2014

Slovenska gospodarska komora ocijenila je u petak da postoje elementi optimizma za zaustavljanje gospodarske krize u ovoj godini, pozvavši vladu na odlučno provođenje reformi. Samo brže i odlučnije mjere te reforme stvorit će prostor za optimizam, rekao je na konferenciji za novinare predsjednik komore Samo Hribar Milič, dodavši da u tom slučaju vidi mogućnost promjene negativnih trendova u drugoj polovici godine iako se zemlji i ove godine najavljuje pad BDP-a. U drugoj polovici godine moglo bi doći do novog rasta, ocijenio je Hribar Milič. Vlada bi po mišljenju komore trebala provesti reformu u zdravstvu te deregulaciju i debirokratizaciju nekih administrativnih postupaka, što bi olakšalo investiranje, a posebnu pažnju, nakon što je počelo čišćenje loših kredita iz slovenskih banaka, posvetiti realnom gospodarskom sektoru koji je prezadužen i u sadašnjem trenutku ne može biti partner bankama.

Slovenska gospodarska komora: U drugoj polovici godine moguć rast BDP-aSlovenska gospodarska komora ocijenila je u petak da postoje elementi optimizma za zaustavljanje gospodarske krize u ovoj godini, pozvavši vladu na odlučno provođenje reformi.

"Samo brže i odlučnije mjere te reforme stvorit će prostor za optimizam", rekao je na konferenciji za novinare predsjednik komore Samo Hribar Milič, dodavši da u tom slučaju vidi mogućnost promjene negativnih trendova u drugoj polovici godine iako se zemlji i ove godine najavljuje pad BDP-a.

U drugoj polovici godine moglo bi doći do novog rasta, ocijenio je Hribar Milič.

Vlada bi po mišljenju komore trebala provesti reformu u zdravstvu te deregulaciju i debirokratizaciju nekih administrativnih postupaka, što bi olakšalo investiranje, a posebnu pažnju, nakon što je počelo čišćenje loših kredita iz slovenskih banaka, posvetiti realnom gospodarskom sektoru koji je prezadužen i u sadašnjem trenutku ne može biti partner bankama.

Hribar je isto tako izrazio očekivanje da će vlada ispuniti obećanje da u ovoj godini neće uvoditi nova porezna opterećenja koja bi opteretila gospodarstvo, te što prije imenovati ministra gospodarstva nakon što je prijašnji ministar Stanko Stepišnik dao ostavku.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik