Slovenski BDP u trećem kvartalu rastao 3,2%

Bez autora
Dec 10 2014

Dlovenski BDP povećan je 3,1 posto u trećem kvartalu ove godine u odnosu na isto lanjsko razdoblje, dok porast BDP-a na godišnjoj razini iznosi 3,2 posto, objavio je u srijedu slovenski statistički zavod. Slovenski statistički zavod objavio je u srijedu podatke o slovenskom izvozu u dosadašnjem dijelu godine, prema kojima je on bio rekordan i usmjeren najviše na članice EU-a. Izvoz u prvih 10 mjeseci bio je za 6,3 posto veći nego u istom razdoblju lani, te je iznosio 19,206 milijardi eura, uz vanjskotrgovinski suficit od 369,5 milijuna eura i pokrivenost uvoza izvozom od 102 posto.

Slovenski BDP u trećem kvartalu rastao 3,2%Slovenski BDP povećan je 3,1 posto u trećem kvartalu ove godine u odnosu na isto lanjsko razdoblje, dok porast BDP-a na godišnjoj razini iznosi 3,2 posto, objavio je u srijedu slovenski statistički zavod.

Slovenski statistički zavod objavio je u srijedu podatke o slovenskom izvozu u dosadašnjem dijelu godine, prema kojima je on bio rekordan i usmjeren najviše na članice EU-a.

Izvoz u prvih 10 mjeseci bio je za 6,3 posto veći nego u istom razdoblju lani, te je iznosio 19,206 milijardi eura, uz vanjskotrgovinski suficit od 369,5 milijuna eura i pokrivenost uvoza izvozom od 102 posto.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik