Slovensko gospodarstvo pokreće strana potražnja

Bez autora
May 04 2010

Domaća je potražnja u Sloveniji i dalje loša, što vrijedi posebice za investicije, kao i za trošenje države i stanovništva. Gospodarski oporavak zasad omogućava samo strana potražnja. Slovenski je izvoz u veljači iznosio 1,32 milijarde eura (2,9 posto više nego u veljači 2009.), a uvoz 1,407 milijardi eura (4 posto više u odnosu na veljaču lani). U prva je dva mjeseca vrijednost cjelokupnog izvoza bila 2,54 milijardi eura (+2,3 posto na godišnjoj razini), a vrijednost uvoza 2,66 milijardi eura (+1 posto).

Slovensko gospodarstvo pokreće strana potražnjaDomaća je potražnja u Sloveniji i dalje loša, što vrijedi posebice za investicije, kao i za trošenje države i stanovništva.

Gospodarski oporavak zasad omogućava samo strana potražnja, navodi Ekonomski institut Pravnog fakulteta u Ljubljani u ožujskom izdanju publikacije Gospodarska gibanja.

Slovenski je izvoz u veljači iznosio 1,32 milijarde eura (2,9 posto više nego u veljači 2009.), a uvoz 1,407 milijardi eura (4 posto više u odnosu na veljaču lani). U prva je dva mjeseca vrijednost cjelokupnog izvoza bila 2,54 milijardi eura (+2,3 posto na godišnjoj razini), a vrijednost uvoza 2,66 milijardi eura (+1 posto).
 

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik