Sporazum PK CG i Slovačke

Bez autora
May 17 2011

Predstavnici Privrednih komora Crne Gore i Slovačke potpisali su sporazum o saradnji, koji će poboljšati trgovinski i tehnološki razvoj dviju zemalja. Slovačka delegacija najavila je i učešće u privatizaciji pojedinih kompanija. Sporazumom će se unaprijediti saradnju Crne Gore i Slovačke. S obzirom da je poznato da su Crna Gora i Slovačka zapravo mala tržišta oblast u kojoj se može ostvariti najbolja saradnja je trgovina, a onda i sektor energetike. Što se tiče inženjeringa, radi se na tome i razvija se ideja da se uzme učešće u privatizaciji pojedinih kompanija iz ovog sektora. Na taj način povećaće se i broj slovačkih turista u Crnoj Gori. Sporazum će poboljšati kako trgovinu i energetiku tako i infrakstuturu.

Sporazum PK CG i SlovačkePredstavnici Privrednih komora Crne Gore i Slovačke potpisali su sporazum o saradnji, koji će poboljšati trgovinski i tehnološki razvoj dviju zemalja. Slovačka delegacija najavila je i učešće u privatizaciji pojedinih kompanija.

Predsjednik Privredne Komore Slovačke Piter Mihok vjeruje da će sporazumom unaprijediti saradnju Crne Gore i Slovačke. Na pitanje koje su to oblasti u kojima se može ostvariti najbolja saradnja Mihok odgovara, prenio je Portal Analitika.

"S obzirom da je poznato da su Crna Gora i Slovačka zapravo mala tržišta naveo bih prije svega trgovinu, a onda i sektor energetike. Što se tiče inženjeringa koji bih takođe naveo već radimo na tome i razvijamo ideju da uzmemo učešće u privatizaciji pojedinih kompanija iz ovog sektora."

Mihok vjeruje da se na taj način povećati i broj slovačkih turista u Crnoj Gori.

Predsjednik crnogorske Privredne komore Velimir Mijušković nada se da će sporazum poboljšati kako trgovinu i energetiku tako i infrakstuturu.

"Vjerujemo u ulaganje u infrakstuturu, energetiku i naravno u industriju. Saglasan sam sa svojim kolegom da će u Crnu Goru doći više Slovačkih turista ukoliko poboljšamo saobraćajne uslove. "

Ambasador Slovačke u Crnoj Gori František Lipka smatra da je pravi trenutak da Slovačka i Crna Gora pored političke ostvare i ekonomsku saradnju.

"Taj potpis je prvi korak na putu poboljšanja naše ekonomske saradnje."

Potpisnici su zaključili da će sporazum izmedju ostalog, poboljšati i naučnu i tehnološku saradnju Crne Gore i Slovačke.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik