Srbija dobila pozitivne ocene MMF-a

Bez autora
Feb 25 2016

Predsednik Vlade Republike Srbije sastao se danas sa delegacijom Međunarodnog monetarnog fonda povodom četvrte revizije aranžmana iz predostrožnosti, koji je Vlada Srbije potpisala sa ovom međunarodnom finansijskom institucijom. On je tom prilikom izrazio zahvalnost predstavnicima MMF-a na čestitkama za uspeh koji je naša zemlja postigla do ovog trenutka, i potvrdio da je namera Srbije da uloži još mnogo rada kako bi ostala na dobrom putu. Šef delegacije MMF-a istakao je da su pozitivne ocene koje je Srbija dobila od svih međunarodnih finansijskih institucija veoma ohrabrujuće, i posebno naglasio da je pozitivan pomak vidljiv i da program napreduje u smeru uspešne realizacije. On je ocenio da predstojeći parlamentarni izbori u Srbiji ne bi trebalo da se odraze na nastavak reformi.

Srbija dobila pozitivne ocene MMF-aPredsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa delegacijom Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) povodom četvrte revizije aranžmana iz predostrožnosti, koji je Vlada Srbije potpisala sa ovom međunarodnom finansijskom institucijom.

Vučić je tom prilikom izrazio zahvalnost predstavnicima MMF-a na čestitkama za uspeh koji je naša zemlja postigla do ovog trenutka, i potvrdio da je namera Srbije da uloži još mnogo rada kako bi ostala na dobrom putu.

Šef delegacije MMF-a Džejms Ruf istakao je da su pozitivne ocene koje je Srbija dobila od svih međunarodnih finansijskih institucija veoma ohrabrujuće, i posebno naglasio da je pozitivan pomak vidljiv i da program napreduje u smeru uspešne realizacije.

Ruf je ocenio da predstojeći parlamentarni izbori u Srbiji ne bi trebalo da se odraze na nastavak reformi.

On je podvukao da su smanjenje javnog duga, racionalizacija i strukturne reforme najvažniji izazovi i da u ovim oblastima očekuje još bolje rezultate u narednom periodu.

Vučić je izneo uverenje da će se, do narednog dolaska Misije MMF-a u Beograd, Vlada Srbije i on lično dodatno angažovati u cilju uspešne realizacije procesa racionalizacije javnog sektora.

Tema razgovora odnosila se i na preduzeća u restrukturiranju, među kojima je najviše bilo reči o "Elektroprivredi Srbije", "Železnicama", "Srbijagasu" i RTB "Bor".

Premijer je istakao da je ponosan na rezultate u fiskalnom deficitu, i dodao da će, i pored teških razgovora o preduzećima u državnom vlasništvu, kao i problemu privatizacije preostalih 10 preduzeća u restrukturiranju, sve obaveze Srbije biti ispunjene u dogovorenom roku, uz njegovo lično angažovanje.

Namera jeste da nastavimo da marljivo radimo u cilju povećanja bruto domaćeg proizvoda i stabilizacije javnog duga. Pored racionalizacije, privatizacija preduzeća biće naš glavni zadatak u narednom periodu, ukazao je on.

Vučić je u ime Vlade Srbije preneo zahvalnost svim članovima delegacije MMF-a koji učestvuju u kreiranju bolje i uspešne Srbije.

Premijer je ujedno izrazio očekivanje da će Srbija, uz pomoć stručnih saveta članova Misije MMF-a, ostvariti pozitivne rezultate četvrte i pete revizije aranžmana iz predostrožnosti.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik