Srbija dobra destinacija za ulaganje američkim investitorima

Bez autora
Mar 02 2016

Ministar privrede u Vladi Republike Srbije razgovarao je danas sa ambasadorom Sjedinjenih Američkih Država u Srbiji o daljem razvoju privrednih odnosa dveju zemalja, projektu "Godina preduzetništva", kao i o mogućnostima američkih investicija u Srbiji. On je tom prilikom iskazao zahvalnost svom sagovorniku na pomoći koju su SAD pružile Ministarstvu privrede kada je reč o razvoju preduzetništva i izradi institucionalnih i pravnih okvira iz oblasti ekonomije. Ministar je ukazao na to da je naša zemlja oduvek imala podršku Ambasade SAD kada su u pitanju investicije, i izneo uverenje da će se ova saradnja nastaviti. Sagovornici su ocenili da je ostvaren značajan napredak u privrednim odnosima dveju država, koji je rezultat velikih reformi koje je Srbija sprovela u prethodne dve godine. Ambasador SAD je izrazio zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom Srbije i SAD, uz napomenu da je uveren u to da će projekat "Godina preduzetništva", koji je juče predstavljen, dati značajne rezultate.

Značajan napredak u privrednim odnosima Srbije i SADMinistar privrede u Vladi Republike Srbije Željko Sertić razgovarao je danas sa ambasadorom Sjedinjenih Američkih Država (SAD) u Srbiji Kajlom Skotom o daljem razvoju privrednih odnosa dveju zemalja, projektu "Godina preduzetništva", kao i o mogućnostima američkih investicija u Srbiji.

Sertić je tom prilikom iskazao zahvalnost svom sagovorniku na pomoći koju su SAD pružile Ministarstvu privrede kada je reč o razvoju preduzetništva i izradi institucionalnih i pravnih okvira iz oblasti ekonomije.

Ministar je ukazao na to da je naša zemlja oduvek imala podršku Ambasade SAD kada su u pitanju investicije, i izneo uverenje da će se ova saradnja nastaviti.

Sertić i Skot su ocenili da je ostvaren značajan napredak u privrednim odnosima dveju država, koji je rezultat velikih reformi koje je Srbija sprovela u prethodne dve godine.

Ambasador SAD je izrazio zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom Srbije i SAD, uz napomenu da je uveren u to da će projekat "Godina preduzetništva", koji je juče predstavljen, dati značajne rezultate.

On je, ukazavši na veliko interesovanje potencijalnih investitora za ulaganje u Srbiju, naglasio važnost reformskog puta za koji se opredelila Vlada Srbije.

Skot je naveo da je upravo to razlog zbog kojeg potencijalnim ulagačima iz SAD ističe da je Srbija veoma dobra destinacija za ulaganja, navodi se u saopštenju Ministarstva privrede.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik