Srbija i Crna Gora potpisuju sporazum o zajedničkom nastupu na trećim tržištima

Bez autora
Mar 23 2015

Crna Gora i Srbija pripremiće Sporazum o zajedničkom nastupu na trećim tržištima, dogovoreno je na današnjem sastanku u Podgorici ministra ekonomije Crne Gore Vladimira Kavarića i srpskog ministra trgovine, turizma i telekomunikacija Rasima Ljajića. Na sastanku je istaknuto da zemlje regiona Zapadnog Balkana, iako međusobno konkurentne, treba da udruže snage i time povećaju kvalitet svoje ponude. Zajednički nastup Crne Gore i Srbije na trećim, udaljenim tržištima u oblasti turizma nedavno je dogovoren i, s obzirom na činjenicu da je Crna Gora jedan od najznačajnijih spoljnotrgovinskih partnera Srbije i jedna od najvažnijih destinacija, potrebno je precizirati sličnu saradnju i u ostalim oblastima, kazao je Ljajić.

Srbija i Crna Gora potpisuju sporazum o zajedničkom nastupu na trećim tržištimaCrna Gora i Srbija pripremiće Sporazum o zajedničkom nastupu na trećim tržištima, dogovoreno je na današnjem sastanku u Podgorici ministra ekonomije Crne Gore Vladimira Kavarića i srpskog ministra trgovine, turizma i telekomunikacija Rasima Ljajića.

Na sastanku je istaknuto da zemlje regiona Zapadnog Balkana, iako međusobno konkurentne, treba da udruže snage i time povećaju kvalitet svoje ponude.

"Zajednički nastup Crne Gore i Srbije na trećim, udaljenim tržištima u oblasti turizma nedavno je dogovoren i, s obzirom na činjenicu da je Crna Gora jedan od najznačajnijih spoljnotrgovinskih partnera Srbije i jedna od najvažnijih destinacija, potrebno je precizirati sličnu saradnju i u ostalim oblastima", kazao je Ljajić.

Kavarić je dodao da je Vlada Crne Gore spremna da razgovara o potpisivanju Sporazuma o zajedničkom nastupu dvije zemlje na trećim tržištima i da pomenuti sporazum treba da se odnosi na sve oblasti za koje je ocenjeno da postoje komplementarni interesi dvije države, a sa ciljem unapređenja privrednih potencijala i jedne i druge zemlje.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik