Srbija i NR Kina potpisale više sporazuma i memoranduma

Bez autora
Dec 17 2014

Predstavnici Vlade Republike Srbije i Vlade NR Kine i kineskih kompanija potpisali su danas, nakon bilateralnog sastanka Srbija–Kina u Palati Srbija, više sporazuma i memoranduma o saradnji dveju zemalja. Sporazum o privredno-tehničkoj saradnji između Vlade Republike Srbije i Vlade Narodne Republike Kine potpisali su prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić i ministar trgovine Narodne Republike Kine Gao Hu Čeng. Memorandum o otpočinjanju studije izvodljivosti o izgradnji industrijskog parka potpisali su ministar privrede u Vladi Srbije Željko Sertić i ministar trgovine NR Kine Gao Hu Čeng. Sporazum o međusobnom osnivanju kulturnih centara između Republike Srbije i NR Kine potpisali su prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić i ambasador NR Kine u Srbiji Li Mančang.

Srbija i NR Kina potpisale više sporazuma i memorandumaPredstavnici Vlade Republike Srbije i Vlade NR Kine i kineskih kompanija potpisali su danas, nakon bilateralnog sastanka Srbija–Kina u Palati Srbija, više sporazuma i memoranduma o saradnji dveju zemalja.

Sporazum o privredno-tehničkoj saradnji između Vlade Republike Srbije i Vlade Narodne Republike Kine potpisali su prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić i ministar trgovine Narodne Republike Kine Gao Hu Čeng.

Memorandum o otpočinjanju studije izvodljivosti o izgradnji industrijskog parka potpisali su ministar privrede u Vladi Srbije Željko Sertić i ministar trgovine NR Kine Gao Hu Čeng.

Sporazum o međusobnom osnivanju kulturnih centara između Republike Srbije i NR Kine potpisali su prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić i ambasador NR Kine u Srbiji Li Mančang.

Sporazum o uspostavljanju vazdušnog saobraćaja između Republike Srbije i NR Kine potpisali su potpredsednik Vlade i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović i zamenik šefa Biroa za civilnu avijaciju Kine Li Đen.

Protokol o zdravstvenim zahtevima za izvoz smrznutog jagnjećeg mesa iz Republike Srbije u NR Kinu potpisali su ministar poljoprivrede i zaštite životne sredine u Vladi Srbije Snežana Bogosavljević-Bošković i ambasador NR Kine u Srbiji Li Mančang.

Ugovor o zajmu za drugu fazu paket projekta TE Kostolac B potpisali su ministar finansija u Vladi Srbije Dušan Vujović i guverner Eksim banke Li Žougu.

Sporazum o saradnji Narodne banke Srbije (NBS) i Kineske razvojne banke potpisali su guverner Narodne banke Srbije (NBS) Jorgovanka Tabaković i predsednik Uprave Kineske razvojne banke Hu Huai Bang.

Memorandum o razumevanju u sveobuhvatnoj finansijskoj saradnji Kineske razvojne banke i Vlade Republike Srbije potpisali su potpredsednik Vlade i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović i predsednik Uprave Kineske razvojne banke Hu Huai Bang.

Memorandum o razumevanju između Ministarstva unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije i kompanije "Huawei"o saradnji u oblasti sistema potpisali su državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova Milosav Miličković i zamenik generalnog direktora kompanije "Huawei" Lu Jong.

Memorandum o razumevanju i partnerskoj saradnji između Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija i kineske korporacije "ZTI" potpisali su potpredsednik Vlade Srbije i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić i zamenik predsednika kompanije "ZTI" Šao Ming.

Memorandum o razumevanju o saradnji na projektu dela obilaznice oko Beograda (Bubanj potok–Vinča) između Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i kompanije "Sinohydro" potpisali su potpredsednik Vlade Srbije i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović i generalni direktor Kompanije "Sinohydro" Liang Đun.

Memorandum o razumevanju o finansiranju između Eksim banke i Grada Beograda potpisali su gradonačelnik Beograda Siniša Mali i predsednik Eksim banke Li Žougu.

Memorandum o razumevanju o finansiranju između Eksim banke i Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture potpisali su potpredsednik Vlade Srbije i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović i predsednik Eksim banke Li Žougu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik