Srbija i Pakistan potpisali sporazum o izbegavanju dvostrukog oporezivanja

Bez autora
May 23 2010

Ministar finansija u Vladi Republike Srbije Diana Dragutinović i ambasador Islamske Republike Pakistan u Republici Srbiji Muhamed Navaz Čaudri potpisali su sporazum o izbegavanju dvostrukog oporezivanja u odnosu na poreze na dohodak. Tim sporazumom unapređuje se privredna i finansijska saradnja, stimulišu investicije i obezbeđuje saradnja poreskih administracija Srbije i Pakistana. Potpisivanje ovog sporazuma je prvi korak u oživljavanju privredne saradnje. Pakistanski privrednici su izrazili posebnu zainteresovanost za saradnju u oblasti energetike, poljoprivrede i tekstilne industrije. Takođe, privrednici Pakistana su zainteresovani za organizovanje biznis foruma krajem godine u Beogradu, na kome bi se direktnije razgovaralo o mogućim investicijama.

Srbija i Pakistan potpisali sporazum o izbegavanju dvostrukog oporezivanjaMinistar finansija u Vladi Republike Srbije Diana Dragutinović i ambasador Islamske Republike Pakistan u Republici Srbiji Muhamed Navaz Čaudri potpisali su sporazum o izbegavanju dvostrukog oporezivanja u odnosu na poreze na dohodak.

Tim sporazumom unapređuje se privredna i finansijska saradnja, stimulišu investicije i obezbeđuje saradnja poreskih administracija Srbije i Pakistana.

Potpisivanje ovog sporazuma je prvi korak u oživljavanju privredne saradnje. Pakistanski privrednici su izrazili posebnu zainteresovanost za saradnju u oblasti energetike, poljoprivrede i tekstilne industrije. Takođe, privrednici Pakistana su zainteresovani za organizovanje biznis foruma krajem godine u Beogradu, na kome bi se direktnije razgovaralo o mogućim investicijama.

Ukoliko se postupak potvrđivanja sporazuma okonča u parlamentima Srbije i Pakistana do kraja 2010. godine, taj dokument će početi da se primenjuje od 1. januara 2011. godine.

Sporazum sa Islamskom Republikom Pakistan je 52. ugovor o izbegavanju dvostrukog oporezivanja koji je Srbija potpisala. Trenutno je u primeni 37 sporazuma, dok je preostalih 15 u fazi potvrđivanja.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik