Srbija otvorena za investicije iz Izraela

Bez autora
Dec 01 2014

Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas tokom radne posete Izraelu da u godinama koje dolaze dve zemlje mogu da sačuvaju svoje višegodišnje prijateljstvo, ali i da će ozbiljno investirati u međusobne odnose. Vučić je, u obraćanju novinarima pre sastanka sa predsednikom Vlade Izraela Benjaminom Netanijahuom, istakao da na polju ekonomije i politike saradnja dveju zemalja može da se proširi na industriju, poljoprivredu, sektor informacionih tehnologija, kao i na bezbednosne teme. Netanijahu je poručio da je premijer Srbije ovom istorijskom posetom pokazao prijateljstvo sa narodom Izraela, uz ocenu da se može uraditi mnogo više na unapređenju međusobnih odnosa. Ova poseta će, kako je naveo, služiti tome da se saradnja dveju zemalja poboljša.

Srbija otvorena za investicije iz IzraelaPredsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas tokom radne posete Izraelu da u godinama koje dolaze dve zemlje mogu da sačuvaju svoje višegodišnje prijateljstvo, ali i da će ozbiljno investirati u međusobne odnose.

Vučić je, u obraćanju novinarima pre sastanka sa predsednikom Vlade Izraela Benjaminom Netanijahuom, istakao da na polju ekonomije i politike saradnja dveju zemalja može da se proširi na industriju, poljoprivredu, sektor informacionih tehnologija, kao i na bezbednosne teme.

Netanijahu je poručio da je premijer Srbije ovom istorijskom posetom pokazao prijateljstvo sa narodom Izraela, uz ocenu da se može uraditi mnogo više na unapređenju međusobnih odnosa.

Ova poseta će, kako je naveo, služiti tome da se saradnja dveju zemalja poboljša.

Vučić se tokom dana sastao sa predsednikom te države Reuvenom Rivlinom, sa kojim je razgovara o jačanju trgovinske i ekonomske, ali i političke saradnje dveju zemalja.

Vučić i Rivlin su tokom susreta istakli da treba raditi na unapređenju saradnje Srbije i Izraela i u drugim sferama, kao što su sport i kultura.

Rivlin je poručio da je želja Izraela da se unapredi saradnja dveju zemalja, kao i da se nastave prijateljski odnosi između dva naroda.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik