Srbija otvorena za investitore iz SAD

Bez autora
Feb 15 2016

Predsednik Vlade Republike Srbije izjavio je nakon susreta sa predsedavajućim Spoljnopolitičkom komitetu Senata SAD-a, da je za Srbiju važna podrška te zemlje na evropskom putu. On je rekao da je od senatora zatražio da svojim autoritetom i ugledom pomogne da se privuče još više američkih investitora u Srbiju, kao i podršku za unapređenje poslovnog ambijenta u našoj zemlji. Naveo je da mu je senator rekao da će tu poruku preneti američkim poslovnim ljudima i učiniti sve da oni dođu da posluju u našoj zemlji. Predsednik Vlade je naglasio da je stabilnost izvesnija i rast BDP-a veći tamo gde su prisutne velike američke kompanije, jer za njima dolaze i japanske, korejske i druge kompanije. Ponovio je da se ekonomske reforme nastavljaju.

Srbija otvorena za investitore iz SADPredsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas nakon susreta sa predsedavajućim Spoljnopolitičkom komitetu Senata SAD-a senatorom Bobom Korkerom da je za Srbiju važna podrška te zemlje na evropskom putu, ali i podrška miru i stabilnosti u regionu.

Vučić je, na konferenciji za novinare rekao da je od senatora Korkera zatražio da svojim autoritetom i ugledom pomogne da se privuče još više američkih investitora u Srbiju, kao i podršku za unapređenje poslovnog ambijenta u našoj zemlji.

On je naveo da mu je Korker rekao da će tu poruku preneti američkim poslovnim ljudima i učiniti sve da oni dođu da posluju u našoj zemlji.

Predsednik Vlade je naglasio da je stabilnost izvesnija i rast BDP-a veći tamo gde su prisutne velike američke kompanije, jer za njima dolaze i japanske, korejske i druge kompanije.

Vučić je ponovio da se ekonomske reforme nastavljaju, i izrazio zabrinutost zbog pretnji stabilnosti koje mogu da ugroze ekonomiju.

Korker je poručio da će podržati viziju premijera da Srbija bude uspešna, i dodao da će se postarati da što više američkih biznismena ovde započne svoj posao.

On je istakao da ceni želju građana Srbije da u svojoj zemlji podižu porodicu, da imaju dobro plaćen posao.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik