Srbija pouzdan investicioni partner

Bez autora
Feb 23 2016

Ministar finansija u Vladi Republike Srbije poručio je u Londonu da je Srbija spremna za investitore i da ima potencijal da povede čitav zapadni Balkan u nastavak reformi. On je, učestvujući na panelu o privatizaciji, u okviru Investicionog samita Evropske banke za obnovu i razvoj, rekao da Srbija ima značajne mogućnosti da, kao pouzdan investicioni partner, skrene pažnju na region. Prema njegovim rečima, Srbija je na polju makrofiskalnih i makromonetarnih mera postigla izvanredne rezultate, i tu oblast nastavlja da unapređuje. Poboljšali smo poslovno okruženje i postigli mnogo na polju podsticanja investicija. Očekujem i pozivam investitore da dođu u Srbiju i uvere se u to da smo ozbiljan partner koji krupnim koracima ide napred, naveo je ministar. Vlada Srbije intenzivno radi na definisanju najefikasnije infrastrukture, smanjenju administracije, brzim i kvalitetnim pravnim uslugama i međusobnom povezivanju.

Srbija pouzdan investicioni partnerMinistar finansija u Vladi Republike Srbije Dušan Vujović poručio je danas u Londonu da je Srbija spremna za investitore i da ima potencijal da povede čitav zapadni Balkan u nastavak reformi.

Vujović je, učestvujući na panelu o privatizaciji, u okviru Investicionog samita Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD), kojem je predsedavao direktor za zapadni Balkan Holger Muent, rekao da Srbija ima značajne mogućnosti da, kao pouzdan investicioni partner, skrene pažnju na region.

Prema njegovim rečima, Srbija je na polju makrofiskalnih i makromonetarnih mera postigla izvanredne rezultate, i tu oblast nastavlja da unapređuje.

Poboljšali smo poslovno okruženje i postigli mnogo na polju podsticanja investicija. Očekujem i pozivam investitore da dođu u Srbiju i uvere se u to da smo ozbiljan partner koji krupnim koracima ide napred, naveo je ministar.

Vlada Srbije, kako je napomenuo, intenzivno radi na definisanju najefikasnije infrastrukture, smanjenju administracije, brzim i kvalitetnim pravnim uslugama i međusobnom povezivanju.

On je rekao da Srbija u svim aspektima reformi napreduje i da ministarstva finansija i privrede, kao i Agencija za privatizaciju, funkcionišu kao tim povezujući i pozivajući nove investitore.

Na panelu je bilo reči o postojećim ekonomskim problemima u državama ovog regiona, kao i o načinima da se zajedničkim naporima dođe do najefikasnijeg rešenja.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik