Srbiji 80 miliona dolara od prodaje objekata SFRJ

Bez autora
Apr 24 2016

Generalni sekretar Ministarstva spoljnih poslova Vlade Republike Srbije izjavio je da se procenjuje da će Srbija prodajom pet bivših diplomatsko-konzularnih predstavništva SFRJ u inostranstvu dobiti od 70 do 80 miliona dolara.On je naveo da Srbija za održavanje ovih objekata, koji su predmet zajedničke prodaje bivših republika, godišnje izdvaja približno 600.000 dolara, pri čemu je samo za stan u Petoj aveniji u Njujorku od 1992. godine izdvojila 2,7 miliona dolara.

Prodaja bivših diplomatsko-konzularnih predstavništava SFRJGeneralni sekretar Ministarstva spoljnih poslova Vlade Republike Srbije Veljko Odalović izjavio je danas da se procenjuje da će Srbija prodajom pet bivših diplomatsko-konzularnih predstavništva SFRJ u inostranstvu dobiti od 70 do 80 miliona dolara.

Odalović je u izjavi za Radio-televiziju Srbije (RTS) naveo da Srbija za održavanje ovih objekata, koji su predmet zajedničke prodaje bivših republika, godišnje izdvaja približno 600.000 dolara, pri čemu je samo za stan u Petoj aveniji u Njujorku od 1992. godine izdvojila 2,7 miliona dolara.

Tražili smo da se nakon prodaje prvo Srbiji vrate uložena sredstva za održavanje, pa da ostatak novca bude predmet raspodele, objasnio je on i podsetio na to da je na nedavnom sastanku Mešovitog komiteta u Skoplju dogovorena predaja 13 objekata.

Odalović je rekao da očekuje da će ceo proces biti okončan u toku ove godine, uz ocenu da će to konačno osloboditi našu zemlju troškova.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik