Srpska predstavlja Rusima potencijale

Bez autora
Sep 23 2015

Delegacija privrednika iz Sankt Peterburga boraviće sutra i prekosutra u Srpskoj, gdje će razgovarati sa zvaničnicima RS, ministrima u Vladi, predstavnicima Privredne komore i domaćim privrednicima.Teme razgovora u odvojenim sastancima biće mogućnost i potencijali za izvoz poljoprivrednih proizvoda, ulaganja u prehrambenu industriju, mogućnosti saradnje u oblasti turizma i logističkoj podršci i transportnim troškovima za izvoz robe iz Srpske na tržište Ruske Federacije.

Delegacija privrednika iz Sankt Peterburga boraviće sutra i prekosutra u Srpskoj, gdje će razgovarati sa zvaničnicima RS, ministrima u Vladi, predstavnicima Privredne komore i domaćim privrednicima.

Teme razgovora u odvojenim sastancima biće mogućnost i potencijali za izvoz poljoprivrednih proizvoda, ulaganja u prehrambenu industriju, mogućnosti saradnje u oblasti turizma i logističkoj podršci i transportnim troškovima za izvoz robe iz Srpske na tržište Ruske Federacije.

- Nakon sastanaka u Vladi RS članovi privredne delegacije posjetiće nekoliko preduzeća što je ujedno i prilika da razgovaraju o uspostavljanju saradnje - rekli su u Vladi RS.

Za članove delegacije organizovan je obilazak etno-kuće u Piskavici. Rusku delegaciju predvodi predsjednik Odbora za razvoj preduzetništva Sankt Peterburga Kačajev Elgiz Idrisovič, a u delegaciji su i direktori firmi iz Rusije. Grupu ruskih turoperatera i predstavnika medija, koji će od 27. septembra do 3. oktobra boraviti na studijskom putovanju u RS, ugostiće i Turistička organizacija RS.

- Na ovaj način će se turistički motivi RS promovisati na ruskom tržištu, koje je jedno od najznačajnijih za nas - rekla je direktor TORS-a Nada Jovanović i dodala da će učesnici obići znamenitosti Banjaluke, Nacionalni park "Kozara", banju Vrućicu i etno-selo Stanišići, potom Jahorinu, Višegrad, NP "Sutjeska", Trebinje i brojne manastire.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik