Šume RS-a zapošljavaju najviše radnika u RS-u, najveći prihod ima Optima, a profit Telekom

Bez autora
May 27 2020

Najveći prihod od svih poslovnih subjekata u Republici Srpskoj u 2019. godini ostvario je naftni gigant Optima Grupa iz Banje Luke, najprofitabilniji je logično Telekom RS, a najviše radnika ima javno poduzeće sa Sokoca Šume RS-a s čak 4902 radnika.

Prema podacima bonitetnih kompanija Optima Grupa iz Banje Luke ostvarila je prihod od skoro 520 milijuna KM u prošloj godini. Optima je ovim prihodoma tek osma na listi kompanija u BiH.

Promatrajući ukupan prihod 10. u BiH, a drugi u RS-u je dio javne energetske kompanije ERS a.d. Trebinje (497 milijuna KM), 13. Telekom Srpske (3. u ovom entitetu s prihodom od 432 milijuna).

Po neto profitu Telekom Republike Srpske je četvrti u državi, a prvi u entitetu sa 67 milijuna KM. EFT- rudnik i termoelektrana Stanari su peti (2. u RS-u sa 49 milijuna KM). Slijedi ERS a.d. Trebinje s 33 milijuna KM.

Uzimajući kriterij broja zaposlenih Šume Republike Srpske su broj dva u cijeloj državi sa čak 4.902 radnika (prvi Bingo).

Tropic maloprodaja je sedma u državi, a druga u entietu s 2.257 radnika. Telekom je deseti s 2.136 radnika.

Zanimljiv je i Integral Inžinjering iz Laktaša sa čak 222 milijuna KM prihoda, skoro 22 milijuna KM profita i 868 zaposlenih.

Podsjećamo, po ranije objavljenim podacima kompanija s najvećim prihodom u Federaciji BiH, ali i cijeloj državi, je naftni gigant Holdina s 1,31 milijarda KM.

Najveći profit imale su Autoceste Federacije BiH s 133 milijuna KM, a najveći broj radnika trgovački lanac Bingo (7.580).

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik