SWOT objavio prvi broj kvartalnog ekonomskog monitora

Bez autora
Jun 19 2010

Udruženje ekonomista RS - SWOT objavilo je u petak prvi broj kvartalnog ekonomskog monitora. Publikacija nudi objektivnu ekonomsku sliku BiH, s posebnim naglaskom na RS, zasnovanu na stručnim i nezavisnim analizama. Objektivan i analitički prikaz prilika u domaćoj ekonomiji posebnu težinu dobija u svjetlu globalnih ekonomskih previranja, koja nas nažalost nisu mimoišla. U prvom broju analizirali su posljedice uticaja svjetske ekonomske krize na domaću privredu i bankarski sektor. Autori analiza obrađivali su teme poput smanjenja stope rasta bruto društvenog proizvoda, proizvodnje u većini industrijskih sektora, zamrzavanju kreditiranja, odlivu depozita, smanjenju priliva ino-investicija, te rasta nezaposlenosti. Kvartalni monitor Udruženja SWOT nudi i presjek važnijih ekonomskih dešavanja u Srbiji, Hrvatskoj i obrađuje najinteresantnije teme iz svijeta.

SWOT objavio prvi broj kvartalnog ekonomskog monitoraUdruženje ekonomista RS - SWOT objavilo je u petak prvi broj kvartalnog ekonomskog monitora.

Saša Grabovac, izvršni direktor tog udruženja, kazao je da publikacija nudi objektivnu ekonomsku sliku BiH, s posebnim naglaskom na RS, zasnovanu na stručnim i nezavisnim analizama.

"Objektivan i analitički prikaz prilika u domaćoj ekonomiji posebnu težinu dobija u svjetlu globalnih ekonomskih previranja, koja nas nažalost nisu mimoišla. U prvom broju analizirali smo posljedice uticaja svjetske ekonomske krize na domaću privredu i bankarski sektor", istakao je on.

Autori analiza obrađivali su teme poput smanjenja stope rasta bruto društvenog proizvoda, proizvodnje u većini industrijskih sektora, zamrzavanju kreditiranja, odlivu depozita, smanjenju priliva ino-investicija, te rasta nezaposlenosti. Kvartalni monitor Udruženja SWOT nudi i presjek važnijih ekonomskih dešavanja u Srbiji, Hrvatskoj i obrađuje najinteresantnije teme iz svijeta.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik