U EU samo Hrvatska i Latvija bilježe pad gospodarskih aktivnosti

Bez autora
Mar 08 2016

Samo su Hrvatska i Latvija među zemljama Europske unije zabilježile pad aktivnosti u četvrtom tromjesečju 2015. u odnosu na prethodna tri mjeseca, pokazuje izvješće Eurostata, koji je ujedno blago povisio procjenu rasta za EU u cjelini. Hrvatska je u posljednja tri mjeseca prošle godine zabilježila pad sezonski prilagođenog BDP-a za 0,5 posto u odnosu na prethodno tromjesečje kada su gospodarske aktivnosti porasle 1,4 posto, stoji u izvješću Eurostata. Na godišnjoj je razini hrvatsko gospodarstvo u četvrtom tromjesečju 2015. poraslo 2 posto, nakon 2,7 postotnog rasta u prethodna tri mjeseca.

U EU samo Hrvatska i Latvija bilježe pad gospodarskih aktivnostiSamo su Hrvatska i Latvija među zemljama Europske unije zabilježile pad aktivnosti u četvrtom tromjesečju 2015. u odnosu na prethodna tri mjeseca, pokazuje izvješće Eurostata, koji je ujedno blago povisio procjenu rasta za EU u cjelini.

Hrvatska je u posljednja tri mjeseca prošle godine zabilježila pad sezonski prilagođenog BDP-a za 0,5 posto u odnosu na prethodno tromjesečje kada su gospodarske aktivnosti porasle 1,4 posto, stoji u izvješću Eurostata. 

Na godišnjoj je razini hrvatsko gospodarstvo u četvrtom tromjesečju 2015. poraslo 2 posto, nakon 2,7 postotnog rasta u prethodna tri mjeseca.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik