U Roterdamu potpisan Sporazum o cestovnom prijevozu između BiH i Gruzije

Bez autora
Jun 21 2016

Ministar komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine Ismir Jusko, na poziv komesarke Europske komisije Violete Bulc, sudjelovao je NA ministarskom sastanku zemalja dunavske regije koji se održava u okviru TEN-T dana u Roterdamu. Na marginama TEN-T dana potpisan je Sporazum o cestovnom prijevozu između BiH i Gruzije. U ime delegacije Bosne i Hercegovine Sporazum je potpisao ministar Ismir Jusko, a u ime Gruzije David Khutsishvili, zamjenik ministra ekonomije i održivog razvoja Gruzije. Ovaj Sporazum je usuglašen na pregovorima delegacija Bosne i Hercegovine i Gruzije održanim 4. i 5. studenog 2013. godine u Tbilisiju, priopćeno je iz Ministarstva komunikacija i prometa BiH.

U Roterdamu potpisan Sporazum o cestovnom prijevozu između BiH i GruzijeMinistar komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine Ismir Jusko, na poziv komesarke Europske komisije Violete Bulc, sudjelovao je NA ministarskom sastanku zemalja dunavske regije koji se održava u okviru TEN-T dana u Roterdamu (20. - 22. lipnja).

Na marginama TEN-T dana potpisan je Sporazum o cestovnom prijevozu između BiH i Gruzije. U ime delegacije Bosne i Hercegovine Sporazum je potpisao ministar Ismir Jusko, a u ime Gruzije David Khutsishvili, zamjenik ministra ekonomije i održivog razvoja Gruzije.

Ovaj Sporazum je usuglašen na pregovorima delegacija Bosne i Hercegovine i Gruzije održanim 4. i 5. studenog 2013. godine u Tbilisiju, priopćeno je iz Ministarstva komunikacija i prometa BiH.

Ovaj Sporazum primjenjuje se na međunarodni cestovni prijevoz putnika i tereta između Bosne i Hercegovine i Gruzije, u tranzitu preko njihovih državnih teritorija i između državne teritorije treće zemlje i državne teritorije bilo koje od Ugovornih strana, kao i na prijevoz u povratku, koji se obavlja vozilima koja su registrirana na državnoj teritoriji bilo koje od Ugovornih strana.

TEN-T dani ove godine imaju posebnu "Investicionu konferenciju" posvećenu tome kako podstaknuti financiranje prometne infrastrukture.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik