U Sloveniji brži rast cijena nego u EU

Bez autora
May 19 2010

Države eurozone u travnju su na godišnjoj razini zabilježile 1,5-postotno povećanje cijena. Cjelokupna je EU zabilježila 2-postotan rast cijena, dok je u Sloveniji godišnja inflacija bila 2,7-postotna. Inflacija EU-a je na mjesečnoj i godišnjoj razini bila veća za 0,1, odnosno 0,5 postotnih bodova. Podaci Eurostata potvrđuju trend rasta stope inflacije u državama s eurom, koje su u veljači bilježile 0,9-postotnu, a u ožujku 1,4-postotnu inflaciju. Mjesečna stopa inflacije u eurozoni u travnju je iznosila 0,5 posto, a u 27 zemalja Europske unije 0,4 posto. U Sloveniji su cijene u travnju na mjesečnoj razini narasle za 1,1 posto.

U Sloveniji brži rast cijena nego u EUDržave eurozone u travnju su na godišnjoj razini zabilježile 1,5-postotno povećanje cijena, objavio je Eurostat.

Cjelokupna je EU zabilježila 2-postotan rast cijena, dok je u Sloveniji godišnja inflacija bila 2,7-postotna. Inflacija EU-a je na mjesečnoj i godišnjoj razini bila veća za 0,1, odnosno 0,5 postotnih bodova.

Podaci Eurostata potvrđuju trend rasta stope inflacije u državama s eurom, koje su u veljači bilježile 0,9-postotnu, a u ožujku 1,4-postotnu inflaciju. Mjesečna stopa inflacije u eurozoni u travnju je iznosila 0,5 posto, a u 27 zemalja Europske unije 0,4 posto. U Sloveniji su cijene u travnju na mjesečnoj razini narasle za 1,1 posto.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik