U Splitu obustavljen rad više od 2000 tvrtki s oko 8000 radnika

Bez autora
May 14 2020

Županijska komora Split analizirala je poslovanje u travnju i očekivano - podaci su porazni. Obustavljen je rad više od 2000 tvrtki s oko 8 tisuća zaposlenih. Broj novoprijavljenih na Zavodu za zapošljavanje je 3800.

Nezaposlenih je 11 posto više nego u istom razdoblju prošle godine. Na loše rezultate najviše je utjecao slom turističkog i ugostiteljskog sektora, a ni prvi dani svibnja i ublažavanje mjera ne obećavaju mnogo, tvrdi struka.

- Podatak je također dosta loš utoliko što je novoprijavljenih radnih mjesta 88 posto manje nego prošle godine, a najveći podbačaj je u segmentu pružanja smještaja, turizmu i ugostiteljstvu gdje smo u travnju odradili 3,2 milijuna kuna u odnosu na prošlogodišnjih 160 milijuna, izjavio je predsjednik Županijske komore Split Joze Tomaš.

- Velik broj objekata ostao je zatvoren jer ovisi o turizmu. Veliki broj objekata se i otvorio zbog velike potrošnje koja je bila zadnjih godina, tako da grubo rečeno, nemaju sada za koga raditi, kaže Jelena Tabak iz strukovne grupacije ugostitelja.


Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik