U Srbiji 48 nedovoljno razvijenih opština

Bez autora
May 13 2010

Ministar bez portfelja Sulejman Ugljanin upozorio je danas da je u prethodnih godinu dana broj nedovoljno razvijenih opština povećan sa 42 na 48. Među nedovoljno razvijenim opštinama sada su i Bela Crkva, Alibunar, Osečina, Varvarin, Ljubovija i Petrovac na Mlavi.Težište Kancelarije za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja u prethodnom periodu bilo je na formiranju partnerstva privatnog i javnog sektora, razvoju infrastrukture i motivisanju investitora da ulažu u nerazvijene delove Srbije.

U Srbiji 48 nedovoljno razvijenih opštinaMinistar bez portfelja Sulejman Ugljanin upozorio danas da je u prethodnih godinu dana broj nedovoljno razvijenih opština povećan sa 42 na 48.

Na konferenciji za novinare povodom završetka konkursa za dodelu sredstava za izradu projektne dokumentacije za nedovoljno razvijena područja, Ugljanin je rekao da su među nedovoljno razvijenim opštinama sada i Bela Crkva, Alibunar, Osečina, Varvarin, Ljubovija i Petrovac na Mlavi.

Govoreći o aktivnostima Kancelarije za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja, on je istakao da je u prethodnom periodu težište bilo na formiranju partnerstva privatnog i javnog sektora, razvoju infrastrukture i motivisanju investitora da ulažu u nerazvijene delove Srbije.

Pomoćnik direktora Kancelarije Edib Kajević je ocenio da je jačanje partnerstva lokalnih zajednica i potencijlanih investitora pravi način za podsticanje razvoja.

Zamenik direktora Kancelarije Šemsudin Kučević je ukazao na veliki značaj edukacije kako bi se povećao kapacitet opština za privlačenje investicija, pre svega za gradnju industrijskih centara i slobodnih carinskih zona, koje, prema njegovim rečima, garantuju najbrži razvoj.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik