U Tešnju otvoren 12. Sajam privrede "Biznis 2016"

Bez autora
May 19 2016

U organizaciji Udruženja privrednika Biznis centar Jelah Tešanj u ovom gradu je danas otvoren 12. Sajam privrede "Biznis 2016". Prema riječima predsjednika Udruženja, na Sajmu učetvuje više od 120 domaćih i inostranih izlagača, koji se predstavljaju na preko 3.500 kvadrata zatvorene i oko 7.000 kvadrata otvorene površine, piše akta.ba. Izlagači su iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Indonezije i Luksemburga, a sadržaj programskih aktivnosti, kako je najavio predsjednik Udruženja Sajma, dodatno je obogaćen. Kroz dodatne programske aktivnosti želimo da promovišemo poduzetništvo među mladim generacijama i da na taj način dodatno motivišemo naš najdragocijeniji resurs.

U Tešnju otvoren 12. Sajam privrede "Biznis 2016"U organizaciji Udruženja privrednika Biznis centar Jelah Tešanj u ovom gradu je danas otvoren 12. Sajam privrede "Biznis 2016".

Prema riječima predsjednika Udruženja Senada Brke, na Sajmu učetvuje više od 120 domaćih i inostranih izlagača, koji se predstavljaju na preko 3.500 kvadrata zatvorene i oko 7.000 kvadrata otvorene površine, piše akta.ba.

Promocija investicija i jačanje poslovnih veza

Izlagači su iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Indonezije i Luksemburga, a sadržaj programskih aktivnosti, kako je najavio predsjednik Udruženja Sajma, dodatno je obogaćen.

"Kroz dodatne programske aktivnosti želimo da promovišemo poduzetništvo među mladim generacijama i da na taj način dodatno motivišemo naš najdragocijeniji resurs".

Potcrtao je da Udruženje privrednika Biznis Centar Jelah Tešanj, kroz dvanaest godina dugu tradiciju organizovanja Sajma, koristi ovu manifestaciju za efikasno povezivanje bosanskohercegovačkih i inostranih kompanija, promociju investicija i daljnje jačanje poslovnih veza između privrednika.

Ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Mirko Šarović kazao je kako je njegovo prisustvo današnjem Sajmu podrška privrednicima za sve što rade u uzornoj sredini na koju može da se ugleda cijela Bosna i Hercegovina.

"Vi ste ključna snaga ovoga kraja i ove zemlje. Zahvaljujujući vama, ovo mjesto je postalo bolje mjesto za život svih građana", naglasio je Šarović.

Mirsad Jašarspahić privrednicima Tešnja i gostima obratio se ispred Privredne komore FBiH, naglašavajući kako je ova sredina primjer kada mnogi govore kako se u BiH ne može investirati i ostvariti dobar biznis. Ova sredina podcrtao je primjer da može.

Načelnik Općine Tešanj Suad Huskić kazao je kako je ovo za Tešnjake veliki dan, jer ovaj Sajam predstavlja festival poduzetništva i festival rada.

Panel-diskusija

"Ovo je mjesto da se vidimo i čujemo, da saznamo šta je to novo u privrednom sektoru", kazao je Huskić, naglašavajući kako je od prošlogodišnjeg do današnjeg Sajma otvoreno 650 radnih mjesta na području općine Tešanj. U zadnje četiri godine otvoreno je preko 2.000 radnih mjesta, a savaki mjesec se otvori novih 55 radnih mjesta.

Najavio je da će i 2016. biti ista ili bolja od proteklih godina.

U okviru Sajma održana je i panel-diskusija Evropske integracije i ljudski resursi. Tokom sutrašnjeg dana planirano je prezentacija EBRD-a na temu "Podrška konkurentnosti malih i srednjih preduzeća u BiH2.

Također prezentaciju će održati i Elektroprivreda BiH, Privredna komora FbiH na temu "Automobilska industrija-perspektiva razvoja BiH", te Skupština Udruženja metalske i elektro industrije pri Privrednoj komori FBiH.

Kako bi ispirisali mlade u prekrasnom ambijentu Tešanjske tvrđave, sutra će u 15 sati biti organizovan i Business cafe.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik