Unapređenje ekonomske saradnje sa Nemačkom

Bez autora
May 27 2014

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić razgovarao je danas sa izvršnim direktorom Odbora nemačke privrede za istočnu Evropu Rajnerom Lindnerom o unapređenju bilateralne ekonomske saradnje i stvaranju uslova za povećanje robne razmene između Srbije i Nemačke. Ljajić i Lindner su izrazili očekivanje da će trgovinska razmena Srbije i Nemačke nastaviti trend rasta koji je ostvaren u prvom kvartalu ove godine i da će do kraja 2014. godine dostići iznos veći od tri milijarde evra. Oni su ocenili da će značajnu ulogu u razvoju ekonomskih odnosa dve zemlje u narednom periodu imati grane energetike, infrastrukture, prehrambene industrije i turizma.

Unapređenje ekonomske saradnje sa NemačkomPotpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić razgovarao je danas sa izvršnim direktorom Odbora nemačke privrede za istočnu Evropu Rajnerom Lindnerom o unapređenju bilateralne ekonomske saradnje i stvaranju uslova za povećanje robne razmene između Srbije i Nemačke.

Ljajić i Lindner su izrazili očekivanje da će trgovinska razmena Srbije i Nemačke nastaviti trend rasta koji je ostvaren u prvom kvartalu ove godine i da će do kraja 2014. godine dostići iznos veći od tri milijarde evra.

Oni su ocenili da će značajnu ulogu u razvoju ekonomskih odnosa dve zemlje u narednom periodu imati grane energetike, infrastrukture, prehrambene industrije i turizma.

Takođe, Ljajić i Lindner su ocenili da bi dodatni impuls unapređenju saradnje dalo formiranje srpsko – nemačke privredne komore.

Oni su tokom sastanka istakli značaj pomoći koju Srbija očekuje od zemalja Evropske unije u procesu saniranja štete izazvane nedavnim poplavama.

Lindner je informisao Ljajića o tome da je veliki broj kompanija iz Nemačke izrazio spremnost da pomogne Srbiji u otklanjanju posledica ove prirodne katastrofe, navodi se u saopštenju Kabineta potpredsednika Vlade.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik