Unapređenje ekonomske saradnje Srbije i Slovačke

Bez autora
Dec 01 2014

Potpredsednik Vlade Republike Srbije, ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i kopredsednik Mešovite komisije za ekonomsku saradnju Srbije i Slovačke Zorana Mihajlović i potpredsednik Vlade Slovačke i ministar spoljnih i evropskih poslova Miroslav Lajčak potpisali su danas u Bratislavi Sporazum o međunarodnom kombinovanom transportu između dve zemlje. U saopštenju Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture navodi se da je ocenjeno da će ovaj dokument doprineti većoj efikasnosti u saobraćajnom transportu, boljoj međusobnoj saobraćajnoj povezanosti, te smanjenju zagađenja životne sredine. Danas smo razgovarali o svim resorima - energetici, železnici, putevima, razmenjivali smo iskustva kako da privučemo što više investitora. Postoji još puno još zajedničkih tema o kojima ćemo razgovarati, rekla je Mihajlović.

Unapređenje ekonomske saradnje Srbije i SlovačkePotpredsednik Vlade Republike Srbije, ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i kopredsednik Mešovite komisije za ekonomsku saradnju Srbije i Slovačke Zorana Mihajlović i potpredsednik Vlade Slovačke i ministar spoljnih i evropskih poslova Miroslav Lajčak potpisali su danas u Bratislavi Sporazum o međunarodnom kombinovanom transportu između dve zemlje.

U saopštenju Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture navodi se da je ocenjeno da će ovaj dokument doprineti većoj efikasnosti u saobraćajnom transportu, boljoj međusobnoj saobraćajnoj povezanosti, te smanjenju zagađenja životne sredine.

Danas smo razgovarali o svim resorima - energetici, železnici, putevima, razmenjivali smo iskustva kako da privučemo što više investitora. Postoji još puno još zajedničkih tema o kojima ćemo razgovarati, rekla je Mihajlović.

Mihajlović, koja je u dvodnevnoj poseti Bratislavi povodom šestog zasedanja Mešovite komisije, sastala se i sa ministrom privrede i kopredsedavajućim komisije Pavolom Pavlisom, sa kojim je razgovarala o ekonomskim potencijalima saradnje dve zemlje.

Veliki je potencijal saradnje u infrastrukturnim projektima, u pomoći kroz naše iskustvo u približavanju Evropskoj uniji, u oblasti saobraćaja, kao i mnogim drugim. Na komisiji razgovaramo o konkretnim projektima. Direktni susreti su uvek dobra prilika da damo zajednički podsticaj projektima, ocenio je Pavlis.

Drugog dana posete planiran je poslovni forum u okviru kojeg će predstavnici delegacije Srbije razgovarati sa slovačkim privrednicima zainteresovanim za ekonomsku saradnju sa Srbijom, dodaje se u saopštenju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik