Unapređenje ekonomskih odnosa sa Iranom

Bez autora
Jun 16 2014

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić razgovarao je danas sa ambasadorom Irana u Srbiji Madžidom Fahidom Pourom o mogućnostima unapređenja ukupnih ekonomskih odnosa dveju zemalja. Ljajić i Pour su ocenili da veliki potencijal za proširenje privredne saradnje postoji u oblastima poljoprivrede i prehrambene industrije, infrastrukture, automobilske industrije i turizma, od kojih se očekuje da u narednom periodu podstaknu povećanje obima robne razmene. Tokom sastanka postignut je dogovor o tome da između Srbije i Irana uskoro bude zaključen sporazum o saradnji u oblasti turizma, koji bi trebalo da rezultira povećanjem broja turista iz jedne u drugu zemlju. Ljajić i Pour su ukazali i na neophodnost snažnije institucionalne podrške privrednicima dveju država u cilju uspostavljanja kontakata i razmene informacija, u čemu će ključnu ulogu odigrati bliža saradnja između privrednih komora, kao i održavanje poslovnih foruma, navodi se u saopštenju Kabineta potpredsednika Vlade.

Unapređenje ekonomskih odnosa sa IranomPotpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić razgovarao je danas sa ambasadorom Irana u Srbiji Madžidom Fahidom Pourom o mogućnostima unapređenja ukupnih ekonomskih odnosa dveju zemalja.

Ljajić i Pour su ocenili da veliki potencijal za proširenje privredne saradnje postoji u oblastima poljoprivrede i prehrambene industrije, infrastrukture, automobilske industrije i turizma, od kojih se očekuje da u narednom periodu podstaknu povećanje obima robne razmene.

Tokom sastanka postignut je dogovor o tome da između Srbije i Irana uskoro bude zaključen sporazum o saradnji u oblasti turizma, koji bi trebalo da rezultira povećanjem broja turista iz jedne u drugu zemlju.

Ljajić i Pour su ukazali i na neophodnost snažnije institucionalne podrške privrednicima dveju država u cilju uspostavljanja kontakata i razmene informacija, u čemu će ključnu ulogu odigrati bliža saradnja između privrednih komora, kao i održavanje poslovnih foruma, navodi se u saopštenju Kabineta potpredsednika Vlade.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik