Unapređenje ekonomskih veza sa Norveškom

Bez autora
Jun 23 2014

Prvi potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić i ministar spoljnih poslova Kraljevine Norveške Berge Brende ocenili su danas da u narednom periodu treba jačati spoljnotrgovinsku robnu razmenu i saradnju dveju zemalja u svim drugim oblastima. Dačić i Brende su razgovarali i o predsedavanju Srbije Organizaciji za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) naredne godine, odnosima u regionu, evropskim integracijama Srbije, normalizaciji odnosa sa privremenim institucijama vlasti u Prištini, kao i o situaciji u Ukrajini. Prvi potpredsednik Vlade ukazao je na to da je spoljnotrgovinska robna razmena između dve zemlje relativno niska i da je treba povećati, kao i da treba širiti saradnju u oblastima u kojima ona već postoji, kao što su ekonomija, policijska saradnja i odbrana.

Unapređenje ekonomskih veza sa NorveškomPrvi potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić i ministar spoljnih poslova Kraljevine Norveške Berge Brende ocenili su danas da u narednom periodu treba jačati spoljnotrgovinsku robnu razmenu i saradnju dveju zemalja u svim drugim oblastima.

Dačić i Brende su razgovarali i o predsedavanju Srbije Organizaciji za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) naredne godine, odnosima u regionu, evropskim integracijama Srbije, normalizaciji odnosa sa privremenim institucijama vlasti u Prištini, kao i o situaciji u Ukrajini.

Prvi potpredsednik Vlade ukazao je na to da je spoljnotrgovinska robna razmena između dve zemlje relativno niska i da je treba povećati, kao i da treba širiti saradnju u oblastima u kojima ona već postoji, kao što su ekonomija, policijska saradnja i odbrana.

On je izrazio zahvalnost Kraljevini Norveškoj na dugogodišnjoj pomoći koju pruža našoj zemlji, kao na pomoći koju je izdvojila tokom nedavnih katastrofalnih poplava.

Takođe, Dačić je ponovio da je članstvo u Evropskoj uniji opredeljenje Srbije.

Brende je rekao da se raduje predsedavanju Srbije OEBS-u, uz ocenu da je to velika odgovornost za našu zemlju.

On je istakao da Kraljevina Norveška podržava evropski put Srbije, koji će, kako je naveo, unaprediti ekonomski rast zemlje i doneti pozitivne promene.

Brende je najavio da će Norveška pomoći Srbiji sa dodatna dva miliona evra, pored prethodno izdvojenih 3,3 miliona, kako bi pomogla srpsku ekonomiju, kojoj je potreban podsticaj nakon katastrofalnih poplava.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik