Unapređenje ekonomsko – trgovinskih odnosa Srbije i Tunisa

Bez autora
Jan 04 2016

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija razgovarao je danas sa ambasadorom Tunisa u Srbiji o unapređenju ekonomsko – trgovinskih odnosa između dve zemlje. Oni su se usaglasili da je u narednim mesecima potrebno potpisati međudržavni sporazum o podsticanju i zaštiti investicija, u cilju što boljeg razvoja privredne saradnje Srbije i Tunisa. Takav dokument bi, uz postojeće međudržavne sporazume i postignuti nivo dobrih političkih odnosa, značajno doprineo intenziviranju saradnje u oblastima građevinarstva, poljoprivrede, farmaceutske industrije i turizma, u kojima postoji veliki prostor za dalji napredak.

Unapređenje ekonomsko – trgovinskih odnosa Srbije i TunisaPotpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić razgovarao je danas sa ambasadorom Tunisa u Srbiji Mohamedom Bugamrom o unapređenju ekonomsko – trgovinskih odnosa između dve zemlje.

Ljajić i Bugamra saglasili su se da je u narednim mesecima potrebno potpisati međudržavni sporazum o podsticanju i zaštiti investicija, u cilju što boljeg razvoja privredne saradnje Srbije i Tunisa.

Takav dokument bi, uz postojeće međudržavne sporazume i postignuti nivo dobrih političkih odnosa, značajno doprineo intenziviranju saradnje u oblastima građevinarstva, poljoprivrede, farmaceutske industrije i turizma, u kojima postoji veliki prostor za dalji napredak.

Bugamra je obavestio Ljajića da će Tunis učestvovati na predstojećem Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu od 18. do 21. februara ove godine, kao i da će tom prilikom Srbiju posetiti ministar turizma Tunisa, navodi se saopštenju Kabineta potpredsednika Vlade i ministra trgovine, turizma i telekomunikacija.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik