Unaprijediti ambijent za poslovanje i investiranje u BiH

Bez autora
Sep 21 2016

Predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić i direktor IFC-a Tomasz Telma ocijenili su danas tokom susreta u Sarajevu da je u narednom periodu neophodno unaprijediti ambijent za poslovanje i investiranje u BiH.Izražavajući zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom s međunarodnim finansijskim institucijama, Zvizdić je zahvalio na svim realiziranim projektima u posljednjih dvadeset godina. Iznio je ostvarene rezultate u posljednjem periodu na planu realizacije Reformske agende kazavši da je na nivou BiH za 12 mjeseci realizirano 53 posto zacrtanih mjera, napominjući da je taj dokument usvojena za period od četiri godine.

Unaprijediti ambijent za poslovanje i investiranje u BiHPredsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić i direktor IFC-a Tomasz Telma ocijenili su danas tokom susreta u Sarajevu da je u narednom periodu neophodno unaprijediti ambijent za poslovanje i investiranje u BiH.

Izražavajući zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom s međunarodnim finansijskim institucijama, Zvizdić je zahvalio na svim realiziranim projektima u posljednjih dvadeset godina.

Iznio je ostvarene rezultate u posljednjem periodu na planu realizacije Reformske agende kazavši da je na nivou BiH za 12 mjeseci realizirano 53 posto zacrtanih mjera, napominjući da je taj dokument usvojena za period od četiri godine.

- Uz pomoć međunarodnih finansijskih institucija koje sredstvima i zajedničkom strategijom s Vijećem ministara učestvuju u projektima u BiH, uspjeli smo razviti BiH i sačuvati mir i stabilnost - podvukao je predsjedavajući VMBiH.

Direktor IFC-a čestitao je Zvizdiću na velikom uspjehu koji je rezultirao jučerašnjom odlukom Vijeća za opće poslove Evropske unije da prihvati zahtjev BiH za članstvo u Evropskoj uniji i pohvalio progres BiH u realizaciji zadataka iz Reformske agende te je najavio da će međunarodne finansijske institucije i u narednom periodu pružati podršku BiH.

Zvizdić je naglasio da je potrebno, unutar strukture sredstava međunarodnih finansijskih institucija, osigurati sredstva za mala i srednja preduzeća da bi se stvorili uvjeti za zapošljavanje što većeg broja mladih u BiH, kao i za projekte iz oblasti energetske održivosti.

Sastanku su prisustvovali i regionalni direktor IFC za zapadni Balkan Thomas Lubeck, direktorica Svjetske banke za jugoistočnu Evropu Ellen Goldstein i šefica Ureda Svjetske banke za BiH i Crnu Goru Tatiana Proskuryakova, saopćeno je iz Službe za informiranje Vijeća ministara BiH.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik