Uskoro sporazumi s Marokom

Bez autora
Sep 18 2017

Uskoro možemo očekivati potpisivanje Sporazuma u oblasti vazdušnog i pomorskog saobraćaja, zaključeno je na sastanku ministra saobraćaja i pomorstva Osmana Nurkovića i njegovog marokanskog kolege Mohameda Sajida. Današnji susret prilika je da konkretizujemo aktivnosti i nastavimo razgovore, koji su u prethodnom periodu započeti prilikom susreta sa Ambasadorom Kraljevine Maroka, istakao je Nurković. Sajid je naglasio da njegova posjeta ide u prilog opredjeljenju marokanske vlade da se sporazumi u skorije vrijeme finalizuju i potpišu. Naročito su nam interesantna vaša iskustva u kruzing turizmu, budući da je Crna Gora prepoznata kao nezaobilazna kruzing destinacija na Mediteranu, a Maroko želi da se snažnije razvija u toj oblasti, istakao je on.

Uskoro sporazumi s MarokomUskoro možemo očekivati potpisivanje Sporazuma u oblasti vazdušnog i pomorskog saobraćaja, zaključeno je na sastanku ministra saobraćaja i pomorstva Osmana Nurkovića i njegovog marokanskog kolege Mohameda Sajida.

“Današnji susret prilika je da konkretizujemo aktivnosti i nastavimo razgovore, koji su u prethodnom periodu započeti prilikom susreta sa Ambasadorom Kraljevine Maroka” istakao je Nurković.

Sajid je naglasio da njegova posjeta ide u prilog opredjeljenju marokanske vlade da se  sporazumi u skorije vrijeme finalizuju i potpišu.

“Naročito su nam interesantna vaša iskustva u kruzing turizmu, budući da je Crna Gora prepoznata kao nezaobilazna kruzing destinacija na Mediteranu, a Maroko želi da se snažnije razvija u toj oblasti” istakao je on.

Kako su saopštili iz Ministarstva saobraćaja,  Crnoj Gori su značajna iskustva Kraljevine Maroka u pogledu razvoja luka i lučkih djelatnosti i u tom kontekstu posebno interesantni modeli upravljanja lukama i razvoj industrije i privrede vezanih za tu oblast.

"Osim o pomorstvu prilikom današnjeg susreta dogovorena je I dalja saradnja po pitanju mogućeg otvaranja avio linije između Maroka i Crne Gore. Ministar Sajid je naglasio je da svoju posjetu Crnoj Gori iskoristio na najbolji način, pa je osim zvaničnih sastanaka, imao zadovoljstvo da uživa u prirodnim ljepotama naše zemlje, ali i gostoprimstvu našeg naroda", kazlai su iz Ministarstva.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik