Usvojen Program za oživljavanje velikih industrijskih centara

Bez autora
May 13 2010

Na današnjoj sednici Vlade Republike Srbije usvojene su mnogi programi, uredbe, odluke i predlozi zakona. Tako je usvojen Predlog zakona o izmeni Zakona o ratifikaciji Evropske konvencije za zaštitu ljudskih prava i osnovnih sloboda sa pratećim protokolima. Takođe, usvojen je i Program za oživljavanje velikih industrijskih centara – Niša, Zaječara, Kraljeva i Novog Pazara, kao i devastiranih područja, čiji je stepen razvijenosti ispod 50 posto republičkog proseka. Doneta je odluka o preseljenju sedišta Fonda za razvoj u Niš i Nacionalne agencije za regionalni razvoj u Zaječar. Cilj Programa za oživljavanje velikih industrijskih centara jeste smanjenje regionalnih razlika kroz oživljavanje proizvodnje, otvaranje novih fabrika i radnih mesta. Vlada Srbije je donela i Uredbu o uslovima i načinu privlačenja direktnih investicija. Ova Uredba bi trebalo da se poveća interesovanje potencijalnih investitora.

Usvojen Program za oživljavanje velikih industrijskih centaraNa današnjoj sednici Vlade Republike Srbije usvojene su mnogi programi, uredbe, odluke i predlozi zakona.

Tako je usvojen Predlog zakona o izmeni Zakona o ratifikaciji Evropske konvencije za zaštitu ljudskih prava i osnovnih sloboda sa pratećim protokolima.

Takođe, usvojen je i Program za oživljavanje velikih industrijskih centara – Niša, Zaječara, Kraljeva i Novog Pazara, kao i devastiranih područja, čiji je stepen razvijenosti ispod 50 posto republičkog proseka.

Doneta je odluka o preseljenju sedišta Fonda za razvoj u Niš i Nacionalne agencije za regionalni razvoj u Zaječar.

Cilj Programa za oživljavanje velikih industrijskih centara jeste smanjenje regionalnih razlika kroz oživljavanje proizvodnje, otvaranje novih fabrika i radnih mesta.

Vlada Srbije je donela i Uredbu o uslovima i načinu privlačenja direktnih investicija. Ova Uredba bi trebalo da se poveća interesovanje potencijalnih investitora.

Usvojena je i Uredba o korišćenju podsticajnih sredstava za podršku razvoju organske proizvodnje za 2010. godinu, kao i Uredba o izmenama i dopunama Uredbe o uslovima i načinu korišćenja podsticajnih sredstava za ruralni razvoj kroz investicije u poljoprivredna gazdinstva za proizvodnju mleka i proizvodnju mesa u 2010. godini.

Vlada je usvojila Odluku o otvaranju Budžetskog fonda za profesionalnu rehabilitaciju i podsticanje zapošljavanja osoba sa invaliditetom i osnovala Savet za dijasporu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik