Vijeće ministara BiH o sredstvima pomoći EU: Projekti vrijedni 13,5 miliona eura

Bez autora
Jun 06 2010

Vijeće ministara BiH je na posljednjoj sjednici usvojilo informaciju Direkcije za evropske integracije BiH o projektima finansiranim iz fondova Evropske unije kod kojih postoji rizik za realizaciju. Naloženo je nadležnim institucijama da DEI odmah dostave mjere koje su planirane kako bi se izbjegli rizici za provedbu predmetnih projekata finansiranih iz sredstava pomoći EU. Riječ je o 11 projekata od oko 13,5 miliona eura, među kojima su: Podrška Javnom radio-televizijskom servisu za uspostavljanje četvrtog pravnog lica - preduzeća vrijednog pola miliona eura; Podrška procesu ustavnih reformi, od milion eura; Unapređenje socijalnog dijaloga, od pola miliona eura; Nabavka laboratorijske opreme za kontrolu hrane, od 3,75 miliona eura; Jačanje bh. institucija iz oblasti okoliša i priprema za pretpristupne fondove od dva miliona eura; Podrška poljoprivrednoj politici i IPARD strukturama od 2,4 miliona eura.

Vijeće ministara BiH o sredstvima pomoći EU: Projekti vrijedni 13,5 miliona euraVijeće ministara BiH o sredstvima pomoći EU: Projekti vrijedni 13,5 miliona euraVijeće ministara BiH je na posljednjoj sjednici usvojilo informaciju Direkcije za evropske integracije BiH o projektima finansiranim iz fondova Evropske unije kod kojih postoji rizik za realizaciju. Naloženo je nadležnim institucijama da DEI odmah dostave mjere koje su planirane kako bi se izbjegli rizici za provedbu predmetnih projekata finansiranih iz sredstava pomoći EU.

Riječ je o 11 projekata od oko 13,5 miliona eura, među kojima su: Podrška Javnom radio-televizijskom servisu za uspostavljanje četvrtog pravnog lica - preduzeća vrijednog pola miliona eura; Podrška procesu ustavnih reformi, od milion eura; Unapređenje socijalnog dijaloga, od pola miliona eura; Nabavka laboratorijske opreme za kontrolu hrane, od 3,75 miliona eura; Jačanje bh. institucija iz oblasti okoliša i priprema za pretpristupne fondove od dva miliona eura; Podrška poljoprivrednoj politici i IPARD strukturama od 2,4 miliona eura...

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik